Uutislistaukseen

Pääsiäisvaellus johdatteli yleisöä pääsiäisen ajan tapahtumiin.

Pääsiäisvaellus johdatteli yleisöä pääsiäisen ajan tapahtumiin.

Seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten toimin järjestetty pääsiäisvaellus on vuotuinen tapahtuma, joka tänä vuonna järjestettiin Äänekoskella.

Vaellus alkoi Jerusalemin torilta, jossa aamuvarhaisella torin väki asetteli myyntipöytiä ostajia varten. Torilta matka jatkui paikkaan, jossa Jeesus asetti viimeisen ehtoollisen. Yleisö sai maistaa halutessaan ehtoollisleipää. Getsemanen puutarhassa kukkien ympärimänä kuultiin kuinka Jeesus rukoili ystäviensä kanssa. Pian Jeesuksen luokse saapui enkeli valon saattelemana. Opas johdatti ryhmän hiilivalkealle, jossa Pietari kielsi Jeesuksen kolmesti. Sotilas kertoi miten Jeesus oli erilainen vanki - hiljainen ja rauhallinen.

"Vaikka oli keskipäivä, aurinko pimeni ja koko seutu synkkeni. Kun Jeesus kuoli, linnut lakkasivat laulamasta, ja tuntui että koko maailma pysähtyi. En ymmärrä näitä tapahtumia, mutta minusta Jeesus on todellakin Jumalan poika", totesi sotilas.

Hiilivalkealta vaellus jatkui Golgatalle, jossa oli kolme ristiä. Ristin äärellä pysähdyttiin muistelemaan Jeesuksen kuolemaa. Vaellus päättyi Jeesuksen haudalle, jossa kivi oli vieritetty haudan suulta. Tyhjän haudan edessä riemuittiin Jeesuksen ylosnousemuksesta. 

Kiitos tapahtuman järjestäjille elämyksellisestä kierroksesta. Pääsiäisvaelluksen kierroksille osallistui kaikkiaan yli 350 henkilöä.

 

 

 

 

26.3.2024 15.20