Suolahden kirkko

Katvelankatu 1 , 44200 Suolahti

Suolahden kirkko

Kasvavan Suolahden teollisuusyhteisön hengellistä elämää vaikeuttivat vuosisadan alkupuolelta lähtien oman kirkon puute sekä pitkä matka Äänekosken kirkkoon. Papit kävivät varmimmin Suolahdessa vain suurimpien juhlien yhteydessä.

Suolahtelaiset heräsivät toden teolla oman kirkon hankintaan 1930-luvun alussa. Vaikka talvisota ja tavarapula vaikeuttivat rakentamista, kirkko ja sen yhteydessä oleva seurakuntasali valmistuivat vuonna 1940. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Georg Henriksson. Tyyliltään se edustaa myöhäistä funktionalismia.

Alttaritauluna on öljyvärimaalaus ”Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin minä anna teille levon”. Taulu on taiteilija Alf Danningin käsialaa vuodelta 1953. Taiteilija kuoli kesken työn, mutta hänen oppilaansa saattoi sen valmiiksi. Taulun maisemaa leimaa suolahtelaisuus; kuvassa on Suojärvi ja Kirppuvuori. Tuleentuneen viljan leikkuussa olevat henkilöhahmot tuntuvat kotoisen suomalaisilta.

Vuosina 2009-2010 Suolahden kirkon ulko- ja sisäpinnat remontoitiin täydellisesti. Samassa yhteydessä myös pihaistutukset uusittiin.

Kirkkoon mahtuu 300 henkilöä. Suolahden kirkon esite >>

Katso tästä YouTube-videokuvaa Suolahden kirkosta!

                  

Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 4.10. klo 10.00

Katvelankatu 1, 44200 Suolahti

Mikkelinpäivän kirkko

Mikkelinpäivän kirkko Suolahden kirkossa
ti 6.10. klo 10.00

Katvelankatu 1, 44200 Suolahti

Käsityöpiiri

Käsityöpiiri on koolla kirkon alakerrassa, sisäänkäynti paloaseman puoleisesta päädystä. Käsityöpiiriläiset kutovat tilauksesta mattoja ym. käsitöitä. Yhtä tärkeää on tavata muita ja jutella kahvikupillisen äärellä, joten mukaan voi tulla ilman sen kummempia käsityötaitoja... Lisätietoja toiminnasta p. 045 6577665.