Suolahden kirkko

Katvelankatu 1 , 44200 Suolahti

Suolahden kirkko

Kasvavan Suolahden teollisuusyhteisön hengellistä elämää vaikeuttivat vuosisadan alkupuolelta lähtien oman kirkon puute sekä pitkä matka Äänekosken kirkkoon. Papit kävivät varmimmin Suolahdessa vain suurimpien juhlien yhteydessä.

Suolahtelaiset heräsivät toden teolla oman kirkon hankintaan 1930-luvun alussa. Vaikka talvisota ja tavarapula vaikeuttivat rakentamista, kirkko ja sen yhteydessä oleva seurakuntasali valmistuivat vuonna 1940. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Georg Henriksson. Tyyliltään se edustaa myöhäistä funktionalismia.

Alttaritauluna on öljyvärimaalaus ”Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin minä anna teille levon”. Taulu on taiteilija Alf Danningin käsialaa vuodelta 1953. Taiteilija kuoli kesken työn, mutta hänen oppilaansa saattoi sen valmiiksi. Taulun maisemaa leimaa suolahtelaisuus; kuvassa on Suojärvi ja Kirppuvuori. Tuleentuneen viljan leikkuussa olevat henkilöhahmot tuntuvat kotoisen suomalaisilta.

Vuosina 2009-2010 Suolahden kirkon ulko- ja sisäpinnat remontoitiin täydellisesti. Samassa yhteydessä myös pihaistutukset uusittiin.

Kirkkoon mahtuu 300 henkilöä. Suolahden kirkon esite >>

Katso tästä YouTube-videokuvaa Suolahden kirkosta!

Katvelankatu 1, 44200 Suolahti

Messu ja Nettikirkko

Jamnes, Niskala, Juho Hintikka, laulu. Paikan päälle kirkkoon mahtuu viranomaisrajoitusten takia 10 henkilöä. Jumalanpalvelus lähetetään suorana seurakunnan Facebook-sivulle, jonne pääset nettisivujen etusivun alalaidasta. Lähetyksen katsomiseen et tarvitse Facebook-tunnuksia ja Nettikirkko säilyy Facebookissa tallenteena. Suosittelemme osallistumista verkon välityksellä.

Katvelankatu 1, 44200 Suolahti

Tsemppiryhmä

Vertaisryhmä on tarkoitettu niille, jotka ovat huolissaan läheisensä päihteidenkäytöstä. Lisätietoja ryhmän vetäjiltä: Minna p. 040 4873228 ja Jaana p. 045 6577665.