Suolahden kirkko

040 567 4051 suntio Riitta Kaikuranta

300

Kasvavan Suolahden teollisuusyhteisön hengellistä elämää vaikeuttivat vuosisadan alkupuolelta lähtien oman kirkon puute sekä pitkä matka Äänekosken kirkkoon. Papit kävivät varmimmin Suolahdessa vain suurimpien juhlien yhteydessä.

Suolahtelaiset heräsivät toden teolla oman kirkon hankintaan 1930-luvun alussa. Vaikka talvisota ja tavarapula vaikeuttivat rakentamista, kirkko ja sen yhteydessä oleva seurakuntasali valmistuivat vuonna 1940. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Georg Henriksson. Tyyliltään se edustaa myöhäistä funktionalismia.

Alttaritauluna on öljyvärimaalaus ”Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin minä anna teille levon”. Taulu on taiteilija Alf Danningin käsialaa vuodelta 1953. Taiteilija kuoli kesken työn, mutta hänen oppilaansa saattoi sen valmiiksi. Taulun maisemaa leimaa suolahtelaisuus; kuvassa on Suojärvi ja Kirppuvuori. Tuleentuneen viljan leikkuussa olevat henkilöhahmot tuntuvat kotoisen suomalaisilta.

Vuosina 2009-2010 Suolahden kirkon ulko- ja sisäpinnat remontoitiin täydellisesti. Samassa yhteydessä myös pihaistutukset uusittiin.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Messu

Tervetuloa messuun. Saarnaa Ville Niemi-Korpi Rauhanyhdistyksestä, pappina Juho Hintikka, kanttorina Kaija Niskala.

Käsityöpiiri

Käsityöpiirin käytössä on kangaspuita, joilla kudotaan mm. tilauksesta mattoja. Matonkuteota leikataan ja kahvit juodaan rupattelun lomassa, omankin käsityön voi ottaa mukaan. Vanhoja lakanoita otetaan vastaan ja käytetään matonkuteiksi tai leikataan räteiksi, joita lahjoitetaan paikkakunnan yrityksiin. Yhteyshenkilö: Marja-Liisa p. 040 7194296

Viikkomessu

Tervetuloa viettämään viikkomessua ja Eläkkeensaajien Keski-Suomen piirin hiljaista päivää Kirkkoon ja seurakuntataloon.

Tuomasmessu

Tervetuloa Laskiaissunnuntain Tuomasmessuun.

Messu

Tervetuloa kymppimessuun Suolahden kirkkoon. Saarna Miika Auvinen Opendoors -järjestöstä. Pappina Lauri Pietikäinen, kanttorina Kaija Niskala.

Litania ja keskustelutilaisuus

Litania Suolahden kirkon pihamaalla Karjalaan jääneiden vainajien muistokivellä ja sen jälkeen seurakuntasalissa (Pajakatu 9) keskustelutilaisuus: Valamon munkkien evakkomatka, alustaa Helena Ojanen. Järjestelyissä mukana Jyväskylän ortodoksinen seurakunta ja Suolahden Karjalaseura.