Suolahden kirkko

Katvelankatu 1 , 44200 Suolahti

Suolahden kirkko

Kasvavan Suolahden teollisuusyhteisön hengellistä elämää vaikeuttivat vuosisadan alkupuolelta lähtien oman kirkon puute sekä pitkä matka Äänekosken kirkkoon. Papit kävivät varmimmin Suolahdessa vain suurimpien juhlien yhteydessä.

Suolahtelaiset heräsivät toden teolla oman kirkon hankintaan 1930-luvun alussa. Vaikka talvisota ja tavarapula vaikeuttivat rakentamista, kirkko ja sen yhteydessä oleva seurakuntasali valmistuivat vuonna 1940. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Georg Henriksson. Tyyliltään se edustaa myöhäistä funktionalismia.

Alttaritauluna on öljyvärimaalaus ”Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin minä anna teille levon”. Taulu on taiteilija Alf Danningin käsialaa vuodelta 1953. Taiteilija kuoli kesken työn, mutta hänen oppilaansa saattoi sen valmiiksi. Taulun maisemaa leimaa suolahtelaisuus; kuvassa on Suojärvi ja Kirppuvuori. Tuleentuneen viljan leikkuussa olevat henkilöhahmot tuntuvat kotoisen suomalaisilta.

Vuosina 2009-2010 Suolahden kirkon ulko- ja sisäpinnat remontoitiin täydellisesti. Samassa yhteydessä myös pihaistutukset uusittiin.

Kirkkoon mahtuu 300 henkilöä. Suolahden kirkon esite >>

Katso tästä YouTube-videokuvaa Suolahden kirkko

Messu

Tervetuloa messuun! Pappina Elina Tourunen, kanttorina Kaija Niskala, Gospelryhmä. Messua mukana toteuttamassa Suolahden raamattu- ja rukouspiiri. Lauletaan Sinisen laulukirjan lauluja. Messu striimataan ja linkki messun seuraamiseen löytyy seurakunnan kotisivuilta.

Messu

Tervetuloa messuun! Pappina Tiina-Susanna Hirvonen. Mukana kirkkokuoro Kaija Niskalan johdolla.

Koko seurakunnan suvilaulukirkko

Tervetuloa suvilaulukirkkoon Suolahden kirkon pihalle! Suvilaulukirkko striimataan ja linkki kirkon seuraamiseen löytyy seurakunnan kotisivuilta.

Konfirmaatiomessu

Tervetuloa konfirmaatiomessuun! Messussa konfirmoidaan rippikouluryhmä Päivä2.

Sanajumalanpalvelus

Tervetuloa sanajumalanpalvelukseen! Pappina Lauri Pietikäinen, kanttorina Kaija Niskala.

Hartaushetki

Ehtoollishartaus kirkossa. Pappina Elina Tourunen.

Messu

Tervetuloa apostolien päivän messuun! Pappina Iiro Pyrhönen, kanttorina Kaija Niskala.