Historialliset pahkat huutokaupataan hyvään tarkoitukseen

Pe 10.5.2019 klo 13.30 huutokaupataan suuria koivupahkoja Äänekosken torilla liikuntatapahtuman yhteydessä. Pahkoista saadut tulot käytetään vähävaraisten nuorten kouluttautumisen tukemiseen Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Äänekosken seurakunnan vanhalta hautausmaalta turvallisuussyistä kaadettujen koivujen jättipahkat ovat perimätiedon mukaan 112 vuotta vanhoja. Nimittäin vanhan puukirkon valmistuttua 1907 sen ensimmäiset rippikoululaiset ovat istuttaneet kirkon alapuolella olevan pitkän käytävän varteen konfirmaationsa yhteydessä rivin koivuja. Useissa koivuissa kasvoivat kyseiset pahkat, joista suurin on läpimitaltaan n. 1,2m ja se kiertyy lähes koko puun ympäri. Myytävänä on myös kaksi tuota pienempää pahkaa (kuvia www.aanekoskenseurakunta.fi ).

Pahkat ovat nähtävillä hautausmaan varastolla ja niistä voi toimittaa tarjouksia Äänekosken seurakunnan kirkkoherranvirastoon 10.5. klo 12 mennessä, joko kirjeenä: Vellamontie 1a, 44120 Äänekoski tai sähköpostilla: aanekosken.seurakunta@evl.fi  . Tiedustelut diakoni Erkki Tourunen p. 045 636 5191 tai puutarhuri Jouko Nevalainen 050 526 3293

pahka