Kodin siunaus

Aikuisille

Toiminta Äänekoskella

Kirkon Olkkari 

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.   (katso ohjelma >>)

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Aamupuuro

torstaisin klo 7.30-10 seurakuntakeskuksella Vellamontie 1a (maksuton).

Tuulenpuisku

Hietaman Kahvitupa Tuulenpuiskussa (Saarijärventie 441) toimii kyläläisten kohtaamispaikkana parittomien viikkojen keskiviikkona klo 12-14.

Toiminta Suolahdessa 

Aamupuuro

Seurakuntataloa remontoidaan, joten aamupuurot jatkuvat vasta remontin valmistuttua. Sitten Suolahden seurakuntatalossa aamupuuro odottaa lämpimänä joka torstai. Puurolla emännöivät vapaaehtoiset, ja sinne voi tulla silloin kun kerkeää klo 8-10 välisenä aikana. Puurosta ja kahveista on vapaaehtoinen maksu, jonka tuotto ohjataan kevätkaudella Yhteisvastuukeräykselle ja syyskaudella vähävaraisten perheiden jouluavustuksiin.

Puurolle ei ole ikärajaa eikä siellä järjestetä mitään sen kummempaa ohjelmaa. Siellä voi tavata muita seurakuntalaisia ja työntekijöitä.

Katekumenaattiryhmä

Aikuisten pienryhmä uskon kysymysten pohtimiseen aloittaa syyskauden Suolahden kirkon nuorisotilassa torstaina 13.9.2018 klo 18-19.30. ”Usko tai älä” -ryhmässä saat uskoa ja epäillä, etsiä ja kysellä. Ryhmän vetäjinä Heikki ja Soile Tourunen, ryhmän pappina Marika Närhi. Tervetuloa!

Raamattupiirit

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri on joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15. Toistaiseksi kokoonnumme Suolahden kirkossa.

Kädentaitopiirit

Käsityöpiiri on remontin takia tauolla. Käsityöpiirissä tehdään kahvittelun lomassa käsitöitä ja kudotaan tilauksesta mattoja ja poppanoita. Mukaan voi ottaa oman käsityön tai valmistaa myytävää myyjäisiin, joiden tuotto menee lähetystyön nimikkokohteisiin ja diakoniatyön avustustyöhön. Mattotilauksia otetaan vastaan, niistä voi tulla keskustelemaan käsityöpiirin aikana tai ottaa yhteyttä työntekijöiden kautta vapaaehtoisin vetäjiin. 

Käsityöpiiri kokoontuu Suolahden kirkon alakerrassa tiistaisin klo 10 alkaen, sisäänkäynti on paloaseman puoleisesta päädystä.

Puikkopiirissä neulotaan nimensä mukaisesti. Puikkopiirin tekemiä vauvaneuleita viedään lahjaksi kasteperheisiin ja laitoksiin, aikuisten ja lasten sukkia annetaan paikkakunnan tarvitseville diakoniatyön kautta. Puikkopiirin tuotteita voi ostaa myyjäisistä joulun aikaan tai muulloin niitä voi käydä kyselemässä kirkkopiirin toimistosta/diakoniatoimistosta. Niitä on myös myynnissä srk-salin vitriinissä.

Piiri kokoontuu joka keskiviikko Suolahden kirkossa klo 12 alkaen (ulko-ovelta katsoen viimeinen ovi vasemmalla). Tervetuloa! Neulojalle tarjotaan kahvit, kahvista vapaaehtoinen maksu ohjautuu lähetyksen nimikkokohteille.

Puikkopiiri tarvitsee lankoja! Jos sinulla on tarpeettomia lankoja, niitä voi tuoda seurakuntatalolle piirin käyttöön.

 

  Tarkemmat kokoontumisajat löydät tapahtumista.

 

 

 

 

Toiminta Sumiaisissa

Aamurukous

Maanantai-aamuisin klo 9 kokoontuu rukouspiiri Kotipesässä. Tule yhdessä aloittamaan viikko rukouksella.

Raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina) Kotipesässä. Tänä keväänä tutkimme raamatun äärellä Jeesuksen vertauksia. 

Keskiviikkokerho

Keskiviikkokerho on  eläkeläisille ja muille päiväaikaan vapaana oleville tarkoitettu kokoontuminen. Kokoonnumme kerran kuukaudessa seurakuntakodilla. Aloitamme ruokailulla klo 12 (4€), ja jatkamme kerhoilulla, jossa vierailijoita ja eri aiheita. 

Lähetyksen- ja diakonian kahvit

Kokoonnumme kerran kuukaudessa (ks. tarkempi ajankohta Sumiaisten tapahtumat-sivulta) diakonian ja lähetyksen äärelle keskustelemaan, kuulemaan, tekemään ja kahvittelemaan.

Kuukauden toinen keskiviikko 14.11. ja 12.12. klo 11 liikunnanohjaaja Satu Rautiaisen johdolla. Lähtö Kirkon Olkkarin edestä. Suolahdessa ohjattu ulkoiluryhmä ikäihmisille torstaisin 1.11. alkaen. Lähtö klo 10 Wanhalta Asemalta. Lisätietoja p. 0401902748 (Satu). Tervetuloa!