Konginkangas kirkko

Seurakuntaelämää Konginkankaalla 2020

Seurakuntaelämä Konginkankaalla 2020 toimintaryhmä Kömin Sparraajien näkökulmasta

Vuosi oli poikkeuksellinen koronapandemian takia. Kokoava toiminta lakkasi seurakunnassa miltei kokonaan ja suunnitelmia jouduttiin muuttamaan ja mukauttamaan, usein lyhyelläkin varoitusajalla. Viranomaisten antamat määräykset ja suositukset heijastuivat seurakuntaelämään. Jumalanpalveluselämä siirtyi pääsääntöisesti verkkoon maaliskuusta lähtien.

Kesällä ja syksyllä kokoonnuttiin melko vapaasti myös jumalanpalveluksiin, kunnes rajoitukset jälleen loppuvuodesta tiukentuivat ja jouluajan kokoontumisraja 10 ihmistä käytännössä siirsi jumalanpalvelukset jälleen verkkoon. Jumalanpalveluksissa on keskimäärin käynyt 10-20 ihmistä, joka on edellisvuosia vähemmän, mutta seurakunta onkin kokoontunut pandemiavuonna verkossa.

Toimintaryhmä ja Jp-tukiryhmä yhdistyivät syksyllä, koska todettiin, että ryhmissä on samoja ihmisiä ja yhteistä työtä kaikki tekevät. Näin Kömin Sparraajat toimii jatkossa kaikilla seurakuntaelämän sektoreilla. Ryhmään saatiin myös uusia ihmisiä.

Paljon kuitenkin myös tapahtui myös vuonna 2020. Tässä poimintoja siitä:

· Kömin Killan kanssa yhteistyössä toteutettiin Juuret Keski-Suomessa -näyttely museossa, jossa kävijöitä oli 800 ja kirkossa Kutsumuksen kuljettamat -näyttelyssä 700 kävijää heinäkuussa.

· Kirkon esteettömyysremontti eteni siten, että seurakunta teki katselmuksen ja arkkitehti suunnitteli toteutusta.

· Yhteisiä jumalanpalveluksia toteutettiin Sumiaisten jp-tukiryhmän kanssa syksyllä 2 kertaa. Tämä kimppakirkko-ajatus oli uutta toimintaa. Jp-tukiryhmä toteuttivat 5 jumalanpalvelusta. Jp-tukiryhmäläiset ovat olleet mukana monissa muissakin jp:issa.Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, tori, henkilöt, ryhmä

Kuvaus luotu automaattisesti

Syksyllä järjestettiin yhteistyöllä sadonkorjuukirkko ja satomyyjäiset.

Toimintaryhmä teki jouluajan videon Köminharjun palvelukeskukseen, ja sitä lähetettiin myös muihin kaupungin hoivalaitoksiin ja se oli katsottavissa myös Hietaman kirkossa jouluaattona. Toimintaryhmä oli toteuttamassa myös jouluaaton hartautta , joka lähetettiin jouluaattona seurakunnan facebookissa.

Kuva, joka sisältää kohteen sisä, lattia, henkilö, ikkuna

Kuvaus luotu automaattisesti

Toimintaryhmä suunnitteli ja toteutti hiljentymispolun heinäkuussa kuntoradan ja Pohjois-Hiekan alueella. Hautausmaan haravointitalkoissa saatiin ulkoilla lokakuussa kuten aiempinakin vuosina. Mukana olivat myös kuudesluokkalaiset.

Konginkankaalaisten lasten ja nuorten hyväksi on toimittu  Elli Niittylän testamenttivaroilla:

Loiskis-orkesterin konsertti keväällä perheille ja Pekka Simojoen konsertti syksyllä koululaisille kirkossa.

Perheiden jouluruokailu itsenäisyyspäivänä. Ruokailuun osallistui 39 perhettä, yhteensä 165 lasta ja aikuista. Perheille annettiin myös runsas joulukassi kotiinviemisiksi.