Laajaniemen leirikeskus

Liimattalantie 575 , 44150 Äänekoski

Laajaniemen leirikeskus

Leirikeskuksen emäntä:

Anna Piilonen p. 050 528 7781

Hinnasto>>

 

Laajaniemen leirikeskus

VUOSIKERTOMUS

LEIRIKESKUkSEN TOIMINTARYHMÄN VUOSI 2020

Laatija: Sari Vehmanen-Mäntynen

Vuosi 2020 oli suunnittelun ja käytännön toteutuksen kannalta haasteellinen johtuen koronasta ja sen tuomista rajoituksista.

Vuonna 2020 Leirikeskuksen toimintaryhmässä oli seurakuntalaisjäseninä Aino Piilonen, Pentti Kinnunen, Hannu Lehmonen, Juha-Matti Sirkka. Työntekijöistä mukana oli Lauri Pietikäinen, Anna Piilonen, Henna Viinikainen, Sari Vehmanen-Mäntynen ja Päivi Sipponen.

Toimintaryhmänvalmentajat olivat:

Päivi Sipponen elokuulle asti parinaan Aino Piilonen ja sen jälkeen jatkoi

 Sari Vehmanen-Mäntynen ja Aino Piilonen.

Toimintaryhmä kokoontui viisi kertaa vuoden aikana ja lisäksi oli Laajaniemessä kokoontumisia talkoiden merkeissä.

Päivi Sipponen jäi pois toimintaryhmästä elokuun alussa ja vuoden lopussa myös Henna jäi tauolle ja mukaan ryhmään tuli Aija Puttonen.

Tammikuussa pidettiin kokous jossa pohdittiin tavoitteita vuodelle 2020

Lähtökohtana oli että yritetään ensin nykyaikaistaa leirikeskusta ja sen jälkeen sinne voisi alkaa suunnitella tapahtumia. Tiedettiin että vuonna 2021 leirikeskukseen tehdään kiinteistöstrategian päivitys joka luo suunnan tämän toimintaryhmän toimintaan. Laajaniemi tarvitsee tulevina vuosina isoja remontteja mm. öljylämmityksestä luopuminen ja keittiön iso remontti ym. Leirikeskuksen markkinointi oli keskiössä mutta siihen tarvitaan asiantuntevaa apua.

Kesäkuussa hankittiin käytetty täysin huollettu uuni Resta-Mestasta Laajaniemen keittiöön. Kesäkuussa saatiin myös ulkolelu  lahjoitus. Kevään ja kesän aikana Laajaniemessä tehtiin laaja suursiivous. Keväällä oli jo suunnitelmia rakentaa Laajaniemeen frisbeegolf - rata yhdessä frisbeegolf-yhdistyksen kanssa. Yhdistys sai kaupungilta avustusta tarvikkeiden hankintaan. Elokuussa alkoi sitten puita kaatua ja alkoi olla aika sopia talkoo päivästä.

Lokakuussa oli rata katselmus ja 15.10 oli talkoopäivä johon osallistui tosi paljon vapaaehtoisia ja rata väylät siistiytyi tehokkaasti. Keväällä 2021 on radan tarkoitus olla valmis ja käyttöön otettavissa. Tämän toimintaryhmän kausi päättyi vuoden loppuun mutta samat henkilöt jatkaa ensi vuonnakin ja uusiakin henkilöitä on liittymässä mukaan. Alla on pari kuvaa vuodelta 2020