Kirkkomuseo Suolahden kirkon alakerrassa:

Äänekosken seurakunnan kesällä 2016 avattu kirkkomuseo sijaitsee Suolahden kirkon alakerrassa. Kirkkomuseon perusnäyttely kertoo Äänekosken seurakunnan vaiheista aina sen perustamisesta nykypäivään sekä kirkon vaikutuksesta seurakuntalaisten elämään ennen ja nyt.

Perusnäyttelyyn on koottu esineistöä ja valokuvia seurakunnan eri alueilta. Näyttelyn helminä voitaneen pitää mm. Sumiaisten kirkon vuonna 1830 Porvoosta Adolf Fr. Granfeldtin kultasepänliikkeestä ostettua hopeista ehtoolliskalkkia sekä arkkitehti Alvar Aallon vuonna 1924 Äänekosken puukirkon alttarille suunnittelemaa seitsemää kreikkalaisen amforan muotoista kynttilänjalkaa sähköistettyine kynttilöineen.

Museoon voi tulla tutustumaan sopimuksen mukaan. Museokierrokselle mahtuu kerrallaan 10 henkilöä. Kirkonrotta on valmis esittelemään museota erityisesti lapsille suunnitelluilla kierroksilla. Lisätietoa ja varaukset p. 040 5674051 tai 040 7681837.

Kesäisin museon aukioloaikoina kirkon pihassa kesäkahvila. Museokaupassa on myytävänä Suolahden kirkkopiirin vapaaehtoisten suunnittelemia ja valmistamia Usko-Toivo-Rakkaus-kirkkolaukkuja ja villasukkia sekä Senegal-laukkuja ja pussukoita.

Museoon on vapaa pääsy.

Kirkkomuseon esteettömyys: museoon vievät suhteellisen jyrkät portaat.

Äänekosken seurakunnan eri alueitten historiaa, esineitä, valokuvia, liturgisia vaatteita ym.

Tervetuloa

kierrokselle!