SANA SINULLE

10.10.2019

VIIVY JA KUUNTELE

Diakoniatoimistoissa käydään monenlaisia keskusteluja, jotka liittyvät ihmisen osaan ja elämään syntymästä kuolemaan ja senkin yli. Miksi näin piti käydä? Tällä hetkellä elämä tuntuu olevan enemmän tai vähemmän palasina. Ovatko tulevaisuuden näkymät synkkiä, vai toteutuuko jokin parempi vaihtoehto? Mihin voin itse vaikuttaa ja mikä on vain hyväksyttävä? Uhkakuvia näyttää olevan myös maailma täynnä, ja niitä surraan yhä globaalimmin. Onko kaikki pienen ihmisen, ihmisryhmien tai suurten valtaapitävien päättäjien varassa? Onko olemassa mitään tai ketään, joka tätä kaikkea hallitsee?

Viime sunnuntain, syksyn pääsiäiseksi kutsutun päivän, Raamatun teksti antaa meille toivoa: Jeesus on voittanut ihmistä ja koko luomakuntaa uhkaavan kuoleman vallan. Siksi häneen uskovilla on toivo, joka kantaa yli kuoleman rajan. Kerran luomakuntakin vapautetaan katoavaisuuden orjuudesta.

Jäänkin siis pohtimaan sitä, mikä on ihmisen osuus. Ehkä siihen vastausta saadaan Katri Taanilan löydöstä: Jumalan nimi hepreaksi on ”Minä olen se, joka minä olen” ja se tarkoittaa: ”Minä tapahdun”. Jumala lähettää meidät kärsivien, surevien, vihaisten, katkerien, pelokkaiden ja epätoivoisten ihmisten rinnalle, ja siellä Hänkin jo on.  Pyhä ja Salattu Jumala on läsnä elämän arjessa. Hyviä asioita tapahtuu.

”Mene hänen luokseen, viivy ja kuuntele.

Hän on kiurunvirsi korkeudesta.

Elämän orkesterin suuri sinfonia etenee – odottaa

odottaa tahtipuikon kohoamista viimeisen kerran.

Illan pimetessä syystähkiin – tähkien aikaan

näkyy pellon yllä kirkas gloria, mullan ja poudan ihme,

leivän viisaus.”

– Katri Taanila –

Jaana Sikorski

diakonissa

Äänekosken seurakunta

Jaana Sikorski

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.  Ohjelmaa kirkollisissa ilmoituksissa>>

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)