SANA SINULLE

11.4.2019

Lämmöllä

Muinaiskreikkalaisen Aisopoksen kirjoittamassa sadussa  tuuli ja aurinko väittelivät siitä, kumpi on voimakkaampi. Kohdatessaan matkamiehen tiellä ne päättivät kokeilla, kumpi saisi nopeammin miehen riisumaan takkinsa. Tuuli puhkui ja puhalsi, mutta matkamies kääri puhurin voimistuessa takkiaan vain tiukemmin ympärilleen, eikä tuuli onnistunut aikeessaan. Aurinko puolestaan hohti ja säteili suurta lämpöään ja vähitellen miehelle tuli niin kuuma, että hän joutui riisumaan takkinsa.

Näin paaston aikana seuraamme askel askeleelta Jeesuksen matkaa kohti ristiä. Keväisen valon lisääntyessä

ja auringon lämmittäessä pimeys menettää vähitellen otettaan ja valo voi paljastaa sen mikä on peitettyä ja varjoihin kätkettyä. Valo myös kirkastaa tietä eteenpäin ja johdattaa pääsiäiseen, jolloin lopullinen,

suurin kirkkaus pääsee voitolle Jeesuksen ylösnousemuksen myötä. Kristus otti kantaakseen meidän syntitaakkaamme ja hänen harteilleen voimme jättää huolemme ja murheemme. Jumalan rakkauden lämpö ja hellyys suojaa meitä jokapäiväisellä matkallamme.

”Nyt kulkee halki korpimaan

Jumalan lapsen tie,

vaan päivän matkan kerrallaan

se kotiin täältä vie.

Lämmössä armon auringon

jo linnut visertää,

vaan sitten suvi aina on,

kun matka taakse jää.”

Virsi 498:1,5

Kaija Niskala

Äänekosken seurakunta

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.  Ohjelmaa kirkollisissa ilmoituksissa>>

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)