SANA SINULLE

Elävän veden lähde

Viimeisinä viikkoina on mukava ollut seurata luonnon heräämistä uuteen kevääseen. Jäät ovat lähteneet järvistä ja lammista. Pikku hiljaa luonto alkaa herätä. Elämä voittaa.

On mukavan levollista rauhoittavaa istahtaa järven rannalle ja katsella veden pintaa ja kuunnella lintujen laulua. Suomi on tuhansien järvien maa. Meillä riittää vettä. Se on hienoa asia.

Vesi on välttämätön elämälle. Ilman vettä ei ole elämää. Me suomalaiset käytämme paljon vettä päivittäin. Vesi puhdistaa meidät ulkoisesti. Sisäisesti vettä tulisi nauttia pari litraa päivässä. Vesi on paras jano juoma.

Luonto kaipaa vettä, että elämä virkoaisi, kasvit alkaisi kasvamaan ja kukat kukkimaan. Meidän suomalaisten on syytä olla kiitollinen, että meillä riittää vettä ja että se on puhdasta. On karmea tunne, kun on oikein kova jano, eikä ole vettä. Sinulla on varmaan kokemus tästä.

Joh 7:37 Sanotaan, että Jeesus seisoi, huusi ja sanoi: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat”.

Meillä ihmisillä on ainakin kahdenlaista janoa. Sitä janoa, johon paras apu on puhdas vesi. Ja sitten on hengellistä sisimmän janoa, johon Jeesus on vastaus.

Nyt moni joutuu elämään yksin eristettynä. Ei voi nähdä kohdata kasvotusten läheisiään. Me janoamme läheisyyttä, rakkautta, läheisiä, ystäviä, kohtaamista, vuorovaikutusta, elämän jakamista.

Sisimmän jano. Elämän syvin tarve ja kaipaus. Sen on Jumala luodessaan meihin istuttanut. Hän on myös valmistanut siihen janoon lääkkeen. Jeesus sanoo sinulle: Tule minun tyköni ja juo.

Pyhä Henki synnyttää uskon sydämeen. Kun ojennat itsesi Jeesuksen puoleen. Sanot vain hiljaa hänelle: Tässä olen. Anna elämän veden virrata minuun ja minun kauttani. Niin johan alkaa tapahtua.

Joh 6:35 Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.

Mitä tästä opimme. Juo vettä janoosi, puhdasta vettä. Ihmettele ja ihastele luonnossa vesien liikkeitä. Ja ammenna vettä elämän, tulemalla Jeesuksen luo. Avaa sisimpäsi hänen elävöittävälle hoitavalle armahtavalle rakastavalle läsnäololle.

Late pastori

--------------------------------------------------------------------------------------------

Äänekosken seurakunnan rukousseinä on avattu!

Voit jättää rukousaiheita ja muistaa rukouksissasi seinälle jätettyjä aiheita. Rukousaiheet ovat nimettömiä ja säilyvät seinällä viikon.

Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä.” Room 12:12

Pääset rukousseinälle tästä: Seurakunnan rukousseinä tai QR-koodilla:

--------------------------------------------------

Lauri Pietikäinen pastori