USKOKAA HYVÄ SANOMA

Hyvään on joskus paljon vaikeampi uskoa kuin pahaan. Varsinkin jos on joutunut luopumaan jostain oikein hyvästä.  Voiko minulle tapahtua enää mitään hyvää?

Jos ei odotakaan mitään hyvää, näkee kaikessa vain ne kielteiset puolet. Jää näkemättä kaikki hyvä.

Mutta entä jos alkaisi uskoa hyvään?  Otsikon sanat ovat Jeesuksen sanat. Kun hänen työnsä oli ihan alussa, hän sanoi: ”Aika on täyttynyt. Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!”

Jospa nyt on tullut aika sinun lähteä ihan alusta. Uskoa hyvä sanoma siitä, että Jumalan valtakunta on lähellä.  Hyvä on. Lähellä. Kaipauksessamme, harmissamme, pelossamme ja huolessammekin on jo se Jumalan hyvä työ, joka tahtoo kääntää meidän katseemme siitä, mikä on pahaa siihen, mikä on hyvää.  ”Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!” Jeesus, Vapahtajamme, Rohkaisijamme ja Opastajamme elää ja vaikuttaa keskellämme.

Hyvään on joskus paljon vaikeampi uskoa kuin pahaan – mutta ilosanoma Jeesuksesta näyttää sen, että mahdoton käy mahdolliseksi. Tässä ihmisten epätäydellisessä, rikkinäisessä ja epäreilussakin maailmassa voi toteutua se suurin hyvä: Jumalan rakkaus, joka rakentaa sovintoa, luottamusta, toivoa. Hyvällä on taipumusta vahvistaa hyvää.

Elina Tourunen, kirkkoherra