NUOTIOLLA

Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus oli ilmestynyt opetuslapsille. Opetuslapset olivat ihmeissään, kun Jeesus välillä näyttäytyi ja sitten hävisi jonnekkin. Niinpä Pietari päätti lähteä kalaan, muutamat muutkin opetuslapset lähtivät mukaan.  He kalastivat koko yön eivätkä saaneet sintin sinttiä.

Aamun koetaessa Jeesus seisoi rannalla ja sanoi: Heittäkää verkko veneen oikealle puolelle, niin saatte.  Varmaan nuo kokeneet ammattikalastajat olivat vähän ihmeissään neuvosta, mutta tekivät työtä käskettyä. Kyllä kannatti. Sillä kalaa tuli veneet täyteen. Valtava saalis.

Pian olivat oppilaat Jeesuksen kanssa rantanuotiolla kaloja paistamassa.

Arjen keskellä kohtaan paljon etenkin miehiä, jotka puhuvat kalajuttuja. Kun olemme järvien keskellä, niin monet harrastavat kalastusta tavalla tai toisella. Saaliista on mukava jutella. Mutta, monellekaan ei se saalis ole pääasia. On mukava kalastella, viettää aikaa järvellä.

Jeesuksen ja opetuslasten kohtaaminen rannalla kuvaa hyvin Jeesuksen rakkautta. Miten hän välittää ja huolehtii. Jumalan rakkaus on kokonaisvaltaista. Kaikki pienet ja suuret asiat ovat hänelle tärkeitä.

Me kirkon ihmiset toivotamme siunausta. Siunaus tarkoittaa kaikkea hyvää. Kun me toivotamme siunausta, me toivotamme kaikkea hyvää. Jokapäiväisessä elämässä arjen keskellä Jeesus haluaa kulkea rinnallasi. Hän haluaa rakastaa ja huolehtia sinusta kaikilla elämän alueilla.

Hän välittää sinusta. Sinun pienistä ja suurista asioista. Mikään ei ole hänelle yhden tekevää vähäpätöistä, liian pientä. Eikä mikään ole hänelle liian suurta, ei mahdotonta. 

Tuolla nuotiolla Jeesus kysyi Pietarilta kolme kertaa: rakastatko minua. Ja Pietari vastasi kolme kertaa: rakastan, Herra, sinä tiedät että olet minulle rakas.  Jeesus antoi Pietarille tehtävän: Ruoki minun lampaitani, kaitse minun karitsoitani. Mitä sinä vastaat, kun Jeesus kysyy: Rakastatko sinä minua?

Late pastor

Lauri Pietikäinen, kappalainen