SANA SINULLE

21.11.2019

Päätös ja alku

Näin loppusyksyllä kaikki kesän vehreys ja kukkaloisto ovat mennyttä. Viimeisetkin muuttolinnut alkavat kohta olla poissa, mutta kerran ne palaavat. Hyväksymme talven tulon ja tuomion, koska tiedämme, että kaikki ei ole lopullisesti mennyttä, sillä uskomme ja tiedämme kevään koittavan. Kesän ja syksyn päätös ei ole kaiken loppu, vaan alku odottaa.

Ensi sunnuntaina vietämme tuomiosunnuntaita ja aihe ei ole kovin houkutteleva tai helppo. Kuitenkin tuomio-sana tässä tarkoittaa jotakin samaa mitä tapahtuu luonnossa. Kysymyksessä on päätös ja sunnuntain toinen aihe, Kristuksen kuninkuuden sunnuntai, kertoo Jeesuksen paluusta ja uudesta elämästä. Kirkkovuosi päättyy ja aloitamme uuden adventin valossa.

Oikeudenmukaisuus edellyttää yhteiskunnassa lain- ja tuomion käyttöä, mutta on valitettavaa, että me tuomitsemme liian usein toisiamme ja elämässä yleensäkin jaetaan monenlaisia murhettakin aiheuttavia tuomioita. Toisten arvosteleminen ja tuomitseminen kertoo ihmisten rakkaudettomuudesta. Usein pahinta on kuitenkin se, että me tuomitsemme itsemme emmekä hyväksy itseämme.

Mitä tänne maailmaan palaava Kristus on luvannut. Hän on sanonut: ”En ole tullut maailmaan tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.” Jo jouluyönä paimenet katsoivat taivaan outoja valoja ja ääniä ja kuulivat sanat: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisille, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” Saamme olla luottavaisella mielellä. Luojalla on luotujansa kohtaan hyvä tahto ja Jeesus ei ole tuomari, vaan pelastaja, Vapahtaja.

Seppo Mertanen

Äänekosken seurakunta

Seppo Mertanen

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.  Ohjelmaa kirkollisissa ilmoituksissa>>

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)