SANA SINULLE

30.1.2020

HYVÄN ELÄMÄN KAKKU

Jos saisit tehtäväksesi leipoa hyvän elämän kakku, millainen se olisi?

Kakun aineksiksi tulisi kaikkia niitä asioita, joista hyvä elämä koostuu, ja joita pidät tärkeinä ja arvokkaina. Kakussa voisi olla vaikkapa tuhdisti terveyttä, yhdeksän ystävää ja paras perhe, iso ripaus rakkautta, tonni turvallisuutta ja litrakaupalla liikuntaa. Jokaisen kakusta tulisi varmasti erilainen ja oman makuinen, kuten oikea täytekakkukin. Joitain aineksia jättäisit varmasti käyttämättä. Tuskin valitsisit siihen väkivallan aineksia, osattomuutta, epätoivoa, pelkoa tai ahdistusta.

Isät ja äidit tekevät tärkeää työtä kartuttaakseen hyvän elämän aineksia lapsilleen. Tulevana sunnuntaina käynnistyvä 70-vuotias Yhteisvastuukeräys syntyi aikanaan vastaamaan sotien ja hallavuosien jälkeiseen nälänhätään ja puutteeseen. Ensimmäinen keräys onnistui yli odotusten ja apu saavutti tarvitsevat. Tänäkin vuonna tuetaan perheitä ja erityisesti vanhemmuutta. Yhteisvastuukeräys kutsuu meitä samoihin hyvinvointitalkoisiin mukaan.

Hyvän elämän täytekakkuun kuuluu laittaa myös kynttilä. Kynttilä ja sen valo muistuttavat meitä Jumalan läsnäolosta. Se valo loistaa kaikkiin elämän aineksiin, niihinkin, jotka mielellään olisimme jättäneet elämättä ja kokematta. Jumala tuntee meidät ja elämämme perinpohjaisesti, ja rakastaa. Sitä on armo, tärkein hyvän elämän ainesosa.

Kuljen tai lepään, kaiken olet mitannut,

perin pohjin sinä tunnet minun tekemiseni.

Kielelläni ei ole yhtäkään sanaa,

jota sinä, Herra, et tuntisi.

Sinä suojaat minua edestä ja takaa,

sinä lasket kätesi minun päälleni.

Sinä tiedät kaiken.

Se on ihmeellistä,

siihen ei ymmärrykseni yllä.

Psalmi 139: 3-6

Jaana Sikorski
diakonissa

----------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Sikorski

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.  Ohjelmaa kirkollisissa ilmoituksissa>>

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)