SANA SINULLE

6.6.2019

VILJELLEN JA VARJELLEN

Kurre-orava asuu metsässä yhdessä sulassa sovussa toisten eläinten kanssa eikä riitoja yleensä ole. Jokainen kunnioittaa kotimetsäänsä ja tekee kaikkensa, että kotimetsä olisi viihtyisä kaikille. Välillä metsässä käy ihmisiä nauttimassa luonnosta ja marjastamassa. Useimmat ihmiset ovat kilttejä ja osaavat kunnioittaa luontoa. Oli ollut ihan tavallinen päivä. Metsässä oli leikitty, juostu, oltu piilosilla, kerätty ruokaa ja syöty hyvin. Jokainen metsäneläin oli saanut nauttia tästä ihanasta päivästä. Oli tullut ilta ja levon hetki useimmille metsäneläimille. Kurre näki unta makeista pähkinöistä, siemenistä ja kävyistä, mutta yhtäkkiä kotipuun alta kuului kovaäänistä kolinaa. Kurre heräsi kovaan meteliin ja paikalta pakeneviin juoksuaskeliin ja huutoon. Kurre tuli ulos pesästään ja katsoi hädissään ympärilleen ja huomasi, että pesäpuun alla oli iso kasa roskia. Kasa pulloja, maito- ja mehutölkkejä, muovikääreitä, metallia ja ruoantähteitä. Kasa oli suoraan siilin lehtimajan päällä. Hädissään Kurre riensi puusta alas niin ripeästi kuin kintuistaan pääsi. Kurre huusi muita metsäneläimiä avukseen. Pian kaikki roskat oli kerätty ja Osmo-siili saatu pelastettua roskien alta. Yhdessä metsäneläimet päättivät pystyttää metsään kylttejä, joissa luki: ”Älä roskaa meidän kotiamme, terveisin metsäneläimet!”

Rakas Jumala, sinä annoit meille tehtävän viljellä ja varjella luontoa, jotta tulevat sukupolvet vielä meidän jälkeemme saisivat nauttia sinun uskomattomasta luomistyöstäsi. Anna meille viisautta toimia oikein ja anna voimaa tehdä oikeita päätöksiä. Vain yhdessä voimme onnistua niin, että vielä huomennakin kuulemme lintujen laulua ja tunnemme raikkaan tuulahduksen kasvoillamme.

Mukaillen M. Pulkkinen ja M. Pulkkinen tarinasta

Luonnon kunnioittaminen ja jokamiehen oikeudet sekä Luojan luoman luonnon arvokkuus ovat mm. teemoja joita pidämme esillä Eräkettu-leirillä Laajaniemessä. Eräkettu-leiri 4-6-luokkalaisille järjestetään elokuun puolivälissä nyt jo toista kertaa yhteistyössä Konginkankaan metsästysyhdistyksen kanssa.

Kirsi Hintikka

Äänekosken seurakunta

Kirsi Hintikka

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.  Ohjelmaa kirkollisissa ilmoituksissa>>

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)