TOIVON VALO

Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta. Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.

Vuoden 2022 rukousviikon aineiston on valmistellut Lähi-idän kirkkojen neuvosto. Tämän torstaipäivän teemasta he nostavat tällaisia ajatuksia:

Herra on saapunut keskuuteemme. Toisin kuin monet kansalliset johtajat Herra saapuu nöyryydessä ja tuomitsee pahan epäoikeudenmukaisuuden ja sorron, jonka voiman ja aseman himo saa aikaan. Jeesuksen tuleminen kutsuu parannukseen ja elämänmuutokseen, joka vapauttaa ihmiset kaikesta siitä, mikä riistää heiltä ihmisarvoa ja tuottaa kärsimystä. Jeesus näyttää, että Jumala on kärsivien kanssa, koska jokaisella on ihmisarvo Jumalan rakkaana lapsena.

Tänään meitä kutsutaan sitoutumaan toimimaan rakentavasti, että oikeudenmukaisuus voisi toteutua maailmassamme. Me voimme tekojemme ja toimintamme kautta tuoda toivon valoa niin monille, jotka edelleen elävät poliittisen epävarmuuden, sosiaalisen köyhyyden ja rakenteellisen sorron pimeydessä. Hyvä uutinen on, että Jumala on uskollinen. Hän vahvistaa ja varjelee meitä aina pahalta sekä innoittaa työskentelemään toisten hyvän puolesta ja erityisesti niiden, jotka elävät kärsimyksen, vihan, väkivallan ja kivun pimeydessä.

Oi Herra,
tartu meitä kädestä, että voisimme nähdä sinut arkipäivässämme.
Poista pelkomme ja ahdistuksemme.
Anna valosi loistaa meille ja sytytä sydämemme palamaan,
että rakkautesi ympäröisi meitä lämmöllään.
Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Aamen.

Tekstin rukouspäiväaineistosta koonnut