ÄKSässä ilmestyvä Sana sinulle -palstan kirjoitus:

SANA SINULLE 5.12.2018

JOULULAHJAT

Hiiri nuuskii ja etsii jotain rotan saapuessa paikalle. Rotta ihmettelee mitä hiiri oikein on hukannut. Hiiri kertoo kuulleensa, kuinka perheen isä oli sanonut äidille, että joulu saa tulla nyt kun kaikki on valmiina. Isä oli puhunut joululahjoistakin niin kauniisti, mutta hiiri ei löydä paketin pakettia. Hiiri ja rotta alkavat yhdessä etsiä joululahjoja. Rotta löytää ensimmäisenä kynttilän ja he miettivät voisiko se olla yksi noista lahjoista. He toteavat, että kyllä se varmasti on, sillä jouluna tarvitaan kynttilänvaloa. Seuraavaksi hiiri ja rotta löytävät joulukuusen, jossa on enkeli ja latvassa tähtikin. Hiiri ja Rotta tuumaavat yhdessä, että he ovat löytäneet hienoja lahjoja, mutta vieläkään ei oikein tunnu joululta. Hiiri löytää olohuoneesta seimen ja kysyy rotalta voisiko tämä olla yksi lahjoista. Rotta selittää hiirelle, että sehän on itse joulun syntymäpäiväsankari! Jeesus, joka syntyi kauan sitten talliin härkien ruokakaukaloon ja jonka syntymää juhlitaan joka joulu. Rotta ja hiiri hiljentyvät seimen ääreen ja laulavat Jouluyö, juhlayö laulun. Laulun loputtua hiiri toteaa, että nyt tuntuu ihan joululta, kaikki lahjat taisivat löytyä.

- Satu Reinikainen, Ihme Joulu -kirjasta -

Hössötämmekö me joulusiivouksesta, piparien leipomisesta, laatikoiden teosta ja muista jouluvalmisteluista niin paljon, että unohdamme joulun varsinaisen sanoman? Mitä jos tänä vuonna ottaisimme hetken aikaa ja pysähtyisimme hetkeksi joulun sanoman äärelle kotona, joulukirkossa tai vaikka su 9.12 koko perheen voimin klo 15 Sumiaisten kirkossa Lasten kauneimmissa joululauluissa.

Oikein hyvää adventin aikaa kaikille!

Kirsi Hintikka

Äänekosken seurakunta

Kirsi Hintikka

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.   (katso ohjelma >>)

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)