SANA SINULLE

14.2.2019

Sama palkka kaikille

Jeesus opetti ja puhui usein ihmisille vertausten avulla, ja erityisesti puhuessaan taivasten valtakunnasta Hän käytti vertauksia. Sunnuntain evankeliumitekstissä Jeesus vertaa taivasten valtakuntaa viinitarhan omistajaan, joka kutsuu työmiehiä viinitarhaansa. Työmiehiä kutsutaan eri aikaan päivästä: Ensimmäiset aloittavat aamuvarhaisella, toiset kutsutaan päiväaikaan ja viimeiset vain hetkeä ennen työajan päättymistä. Työpäivän päätteeksi koittaa palkanmaksun aika ja viinitarhan omistaja maksaa sovitun palkan jokaiselle.  Mutta työntekijöiden yllätykseksi palkka onkin saman suuruinen kaikille, sama palkka aivan eri mittaisesta työpäivästä. Silloin varhain aamusta työpäivän aloittaneet valittavat, miksi saimme saman palkan kuin viimeksi tulleet, vaikka olemme työskennelleet koko päivän?

Mitä Jeesus haluaa tällä vertauksella kertoa taivasten valtakunnasta?

Taivaallinen viinitarhan omistaja kutsuu jokaista viinitarhaansa työhön, jokaisen työpanosta tarvitaan. Työmiehiä kutsutaan elämän eri vaiheissa: Joku saa kutsun jo varhain nuorena, toinen elämänsä päiväaikaan ja jotkut vasta elämänsä loppuvaiheessa. Ei ole merkitystä sillä, missä vaiheessa sinut on kutsuttu. Jo kutsu itsessään on tärkeä, olet kutsuttu, olet arvokas, elämälläsi on merkitys, sinua tarvitaan.

Entä palkka? Mikä on peruste taivaallisen viinitarhurin palkanmaksulle? Taivasten valtakunnassa työpäivän pituus ja työmäärä eivät vaikuta palkan suuruuteen: Omalla uurastuksella, hyvillä töillä tai siistillä elämällä ei voi ansaita Jumalan rakkautta eikä taivasosuutta. Taivaallinen viinitarhuri maksaa palkan, minkä Hän on luvannut, ja palkka on kaikille sama. Se annetaan ilman ansioita, lahjana. Kuten Paavali kirjoittaa kirjeessään roomalaisille ”Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme”. Room.6:23.

Rukous: Kiitos Jeesus, että olet avannut meille tien taivaan valtakuntaan ja kutsut meitä elämään yhteydessäsi. Sinulla on myös jokaiselle meille tehtävä valtakunnassasi. Auta, että osaisimme käyttää aikamme oikein. Aamen.

Susanna Halinen

Kirkon Olkkari Äänekoskella:

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.  Ohjelmaa kirkollisissa ilmoituksissa>>

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa (srk-talossa):

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Sumiaisten Kotipesässä (srk-koti):

Aamurukous

Maanantaisin klo 9

Raamattupiiri

joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina)