Konginkankaan kirkko

Kirkkotie 5 , 44400 Konginkangas

Konginkankaan kirkko

Videokuvaa kirkosta ja ympäristöstä

Äänekosken seurakunnan vanhin kirkko valmistui ennen nälkävuosia vuonna 1866. Ison kirkon rakentaminen oli yhteisölle suuri haaste; siihen aikaan Konginkankaalla oli vain 32 taloa. Puutavara kaadettiin kylän metsistä ja kirkon suunnittelijan Jaakko Kuorikosken johdolla konginkankaalaiset pystyttivät itselleen ja tuleville sukupolville kirkon. Se on viimeisiä kansanrakentajien suunnittelemia kirkkoja Suomessa.

Vuosina 1898-99 kirkossa toteutettiin iso korjaus- ja muutostyö, jonka suunnittelusta vastasi lääninarkkitehti K.V. Reinius. Tuon korjaustyön jälkeen kirkon sisä- ja ulkoasu muuttui, kun mm. kumukatto muutettiin kupolikatoksi.  Kirkko sai vaikutteita gotiikasta ja renesanssista. Näin Konginkankaan kirkossa on nähtävissä sekä vanhaa kansanrakentajien kädenjälkeä sekä uudempaa, kertaustyylikirkkosuuntausta.

Kirkon vieressä on v. 1880 valmistunut Lars Henrik Kuorikosken rakentama kellotapuli. Tapulissa on kesäaikaan kahvio.

Kirkkoon mahtuu 550 henkilöä. Kirkossa ei ole wc-tiloja. Lähin wc on lähellä parkkipaikkaa seurakuntakodin lisäsiiven päädyssä.

Induktiosilmukka kattaa kirkon alaosan istumapaikat. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla, joskin luiska on jyrkkä ja ahtaahko.

Talvisaikaan kirkossa on usein viileää, mikä kannattaa huomioida pukeutumisessa. Talvisaikaan kirkko on pois jumalanpalveluskäytöstä tammikuun alusta palmusunnuntaihin, jolloin jumalanpalvelukset pidetään seurakuntakodilla.

Kesäaikaan Konginkankaan kirkko palvelee tiekirkkona. Konginkankaan kirkon esitteen löydät tästä.

Konginkankaalla jumalanpalvelukset 1.1. alkaen pääsiäiseen asti srk-kodilla.

Katso tästä YouTube-videokuvaa Konginkankaan kirkosta!

Vaativa pyörätuolireitti

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Musiikkitilaisuus (Siina ja Taikaradio konsertti)

Su 28.11 klo 10.30 Siina & Taikaradio Duon ilmaiskonsertti Konginkankaan kirkossa

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus

Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla ja kirkkokahvit seurakuntakodilla, Hintikka, Janhonen, Konginkankaan gospelryhmä. Tilaisuuden päätteeksi Konginkankaan sotaveteraanien ja sotainvalidien liput luovutetaan Kömin Killalle. Liput luovutetaan pois, koska kaikki Konginkankaan sotaveteraanit on saateltu kirkkomaahan.

Sanajumalanpalvelus (Perhehartaus)

Konginkankaan kirkolla perheille hartaushetki, jossa mukana Tiina-Susanna pastori ja Samuli suntio.

Kauneimmat joululaulut

Lauletaan yhdessä. Mukana gospelryhmä sekä Vivi-Ann Janhonen ja Samuli Kivelä.

Sanajumalanpalvelus (aattokirkko, Kgas)

Jouluaaton kuvaelma, jossa Konginkankaan omat ihmiset ovat toteuttamassa joulun kuvaelmaa. Mukana Kömin sparraajat ja Tiina-Susanna Hirvonen kanttorina Veikko Nuuhkarinen ja solistina Antti Mäntynen.

Sanajumalanpalvelus (Kgas)

Sanajumalanpalvelus jouluaamuna Konginkankaan kirkossa klo 8. Liturgi Hirvonen