Konginkankaan kirkko

Kirkkotie 5 , 44400 Konginkangas

Konginkankaan kirkko

Videokuvaa kirkosta ja ympäristöstä

Äänekosken seurakunnan vanhin kirkko valmistui ennen nälkävuosia vuonna 1866. Ison kirkon rakentaminen oli yhteisölle suuri haaste; siihen aikaan Konginkankaalla oli vain 32 taloa. Puutavara kaadettiin kylän metsistä ja kirkon suunnittelijan Jaakko Kuorikosken johdolla konginkankaalaiset pystyttivät itselleen ja tuleville sukupolville kirkon. Se on viimeisiä kansanrakentajien suunnittelemia kirkkoja Suomessa.

Vuosina 1898-99 kirkossa toteutettiin iso korjaus- ja muutostyö, jonka suunnittelusta vastasi lääninarkkitehti K.V. Reinius. Tuon korjaustyön jälkeen kirkon sisä- ja ulkoasu muuttui, kun mm. kumukatto muutettiin kupolikatoksi.  Kirkko sai vaikutteita gotiikasta ja renesanssista. Näin Konginkankaan kirkossa on nähtävissä sekä vanhaa kansanrakentajien kädenjälkeä sekä uudempaa, kertaustyylikirkkosuuntausta.

Kirkon vieressä on v. 1880 valmistunut Lars Henrik Kuorikosken rakentama kellotapuli. Tapulissa on kesäaikaan kahvio.

Kirkkoon mahtuu 550 henkilöä. Kirkossa ei ole wc-tiloja. Lähin wc on lähellä parkkipaikkaa seurakuntakodin lisäsiiven päädyssä.

Induktiosilmukka kattaa kirkon alaosan istumapaikat. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla, joskin luiska on jyrkkä ja ahtaahko.

Talvisaikaan kirkossa on usein viileää, mikä kannattaa huomioida pukeutumisessa. Talvisaikaan kirkko on pois jumalanpalveluskäytöstä tammikuun alusta palmusunnuntaihin, jolloin jumalanpalvelukset pidetään seurakuntakodilla.

Kesäaikaan Konginkankaan kirkko palvelee tiekirkkona. Konginkankaan kirkon esitteen löydät tästä.

Konginkankaalla jumalanpalvelukset 1.1. alkaen pääsiäiseen asti srk-kodilla.

Katso tästä YouTube-videokuvaa Konginkankaan kirkosta!

Vaativa pyörätuolireitti

Rajaton Kevät

Lauluyhtye Rajattoman konsertti. Liput 35 € Lippu.fi tai tuntia ennen ovelta.

Messu

Messu kirkossa klo 13. Pappina Tiina-Susanna Hirvonen, seurakuntamuusikki Tommi Kurtti.

Messu

Messu kirkossa, pappina Tiina-Susanna Hirvonen, kanttorina Markku Aho.

Kansanlaulumessu

Tervetuloa koko seurakunnan yhteiseen juhannuskirkkoon! Pappina Juho Hintikka, kanttorina Vivi-Ann Janhonen. Kirkkokahvit laittaa Kömin Kilta.

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Messu (Laaja 3 konfirmaatio)

Tervetuloa konfirmaatiomessuun! Pappina Juho Hintikka, kanttorina Tommi Kurtti. Mukana palvelemassa riparin väkeä.

Satakieli laulaa, konsertti, Duo Lux

Marja Nevankallio ja Sandy Ahjo, konserttikantele, huilu, nokkahuilut, laulu.
Vapaa pääsy, ohjelmalehtinen maksullinen.

Apostolien päivän messu.

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Tervetuloa sanajumalanpalvelukseen! Pappina Katri Vuojus.