Konginkankaan kirkko

Konginkankaan kirkko

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Videokuvaa kirkosta ja ympäristöstä

Äänekosken seurakunnan vanhin kirkko valmistui ennen nälkävuosia vuonna 1866. Ison kirkon rakentaminen oli yhteisölle suuri haaste; siihen aikaan Konginkankaalla oli vain 32 taloa. Puutavara kaadettiin kylän metsistä ja kirkon suunnittelijan Jaakko Kuorikosken johdolla konginkankaalaiset pystyttivät itselleen ja tuleville sukupolville kirkon. Se on viimeisiä kansanrakentajien suunnittelemia kirkkoja Suomessa. 

Vuosina 1898-99 kirkossa toteutettiin iso korjaus- ja muutostyö, jonka suunnittelusta vastasi lääninarkkitehti K.V. Reinius. Tuon korjaustyön jälkeen kirkon sisä- ja ulkoasu muuttui, kun mm. kumukatto muutettiin kupolikatoksi.  Kirkko sai vaikutteita gotiikasta ja renesanssista. Näin Konginkankaan kirkossa on nähtävissä sekä vanhaa kansanrakentajien kädenjälkeä sekä uudempaa, kertaustyylikirkkosuuntausta.

Kirkon vieressä on v. 1880 valmistunut Lars Henrik Kuorikosken rakentama kellotapuli. Tapulissa on kesäaikaan kahvio.

Kirkkoon mahtuu 550 henkilöä. Kirkossa ei ole wc-tiloja. Lähin wc on lähellä parkkipaikkaa seurakuntakodin lisäsiiven päädyssä.

Induktiosilmukka kattaa kirkon alaosan istumapaikat. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla, joskin luiska on jyrkkä ja ahtaahko.

Talvisaikaan kirkossa on usein viileää, mikä kannattaa huomioida pukeutumisessa. Talvisaikaan kirkko on pois jumalanpalveluskäytöstä tammikuun alusta palmusunnuntaihin, jolloin jumalanpalvelukset pidetään seurakuntakodilla.

Kesäaikaan Konginkankaan kirkko palvelee tiekirkkona. Konginkankaan kirkon esitteen löydät tästä.

Konginkankaalla jumalanpalvelukset 1.1. alkaen pääsiäiseen asti srk-kodilla.

Katso tästä YouTube-videokuvaa Konginkankaan kirkosta!

 

Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti

Tapahtumat

su 11.12. klo 15.00

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Kauneimmat joululaulut

Taas pääsee laulamaan yhdessä kauneimpia joululauluja hyvän asian hyväksi. Tilaisuus striimataan ja linkki löytyy seurakunnan kotisivuilta.
ke 21.12. klo 9.00

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Konginkankaan koulun joulukirkko

Koulun joulukirkkoon tervetuloa kaikki!
la 24.12. klo 15.00

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Jouluhartaus

Marian mietteitä seimen äärellä ja joululauluja tunnelmallisessa Konginkankaan kirkossa. Jouluhartauden toteuttavat Kömin sparraajat ja Katri Vuojus ja Markku Aho
su 25.12. klo 8.00

Kirkkotie 5, 44400 Konginkangas

Joulukirkko

Joulun sanajumalanpalvelus Konginkankaan kirkossa. Pappina Elina Tourunen, kanttorina Markku Aho.