Riparit Äänekosken seurakunnassa 

”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.”

Psalmi 139:14

Ripareilla ollaan monin tavoin ihmeiden äärellä. Ripareilla on aikaa ja tilaa etsiä vastauksia oman elämän kysymyksiin sekä ihmetellä Jumalan läsnäoloa elämässämme ja luomakunnassa. Ripariaika on perehtymistä elämän ja uskon kysyksiin.

Nuorille tarkoitetut ryhmämuotoiset riparit alkavat yleensä loka-marraskuun taitteessa ja kestävät vähintään puoli vuotta. Riparitaipaleeseen sisältyy tapaamisia, tehtäviä, seurakuntaan tutustumista sekä päivä- tai leirimuotoinen lähijakso. Ripari huipentuu lopussa odottavaan konfirmaatiojuhlaan. 

Ilmoittautuminen vuoden 23-24 ryhmärippikouluihin on päättynyt. Tietoa vuoden 2023-24 ripareista TÄSTÄ.

Seuraavat nuorille tarkoitetut ryhmämuotoiset rippikoulut alkavat syksyllä 2024, lisää tietoa ja ilmoittautuminen syyskuussa 2024.

Mikäli kaipaat lisätietoa yleisiin ripareihin liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä rippikoulutyön pappiin Iiro Lampiseen mieluiten sähköpostilla:  riparit.aanekoskensrk@evl.fi

Iiro p. 050 35 77 813 Image result for whatsapp logo

Erityistä tukea tarvitsevat rippikoululaiset voivat olla yhteydessä Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappiin Maarit Nuopposeen p. 045 657 5715 Sähköposti: maarit.nuopponen@evl.fi

Mikäli haluat käydä yksityisrippikoulun tai aikuisrippikoulun voit ottaa suoraan yhteyttä seurakuntamme pappeihin. Lisätietoa yleisesti aikuisrippikoulusta löydät https://aikuisrippikoulu.fi/

      

 Äänekosken seurakunta    @aanesrk     

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen