Rippikoulut Äänekosken seurakunnassa 

”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.”

Psalmi 139:14

Rippikoulussa ollaan monin tavoin ihmeiden äärellä. Rippikoulussa on aikaa ja tilaa etsiä vastauksia oman elämän kysymyksiin sekä ihmetellä Jumalan läsnäoloa elämässämme ja luomakunnassa. Rippikoulu on perehtymistä elämän ja uskon kysyksiin.

Nuorille tarkoitetut ryhmämuotoiset rippikoulut alkavat yleensä loka-marraskuun taitteessa ja kestävät vähintään puoli vuotta. Rippikouluun sisältyy tapaamisia, tehtäviä, seurakuntaan tutustumista sekä päivä- tai leirimuotoinen lähijakso. Rippikoulu huipentuu lopussa odottavaan konfirmaatiojuhlaan. 

 

Ilmoittautuminen rippikouluihin 2023-24 aukeaa ma 18.9 klo 10 ja on auki 24.9.2023 asti. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: Riparit 23/24 ilmoittautuminen. 

Lisää tietoa vuoden 2023-24 rippikouluista TÄSTÄ.

 

Mikäli kaipaat lisätietoa yleisiin rippikouluun liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä rippikoulutyön tiimivalmentajaan Henna Viinikaiseen tai rippikoulutyön pappiin Iiro Lampiseen mieluiten sähköpostilla:  riparit.aanekoskensrk@evl.fi

Henna p. 045 65 77 198 Image result for whatsapp logo
Iiro p. 050 35 77 813 Image result for whatsapp logo

Erityistä tukea tarvitsevat rippikoululaiset voivat olla yhteydessä Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappiin Maarit Nuopposeen p. 045 657 5715 Sähköposti: maarit.nuopponen@evl.fi

Mikäli haluat käydä yksityisrippikoulun tai aikuisrippikoulun voit ottaa suoraan yhteyttä seurakuntamme pappeihin. Lisätietoa yleisesti aikuisrippikoulusta löydät https://aikuisrippikoulu.fi/

      

 Äänekosken seurakunta    @aanesrk     

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen