Sumiaisten kirkko

Sumiainen

Jumalanpalveluksia vietämme Sumiaisissa joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai  klo 18 ja joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 10. Viikolla on myös toimintaa kaikenikäisille. Tervetuloa toimintaan mukaan!

SUMIAISTEN TOIMINTARYHMÄN TOIMINTAKERTOMUS 2020

Toimintaryhmän jäseninä olivat: Juha-Matti Sirkka, Soile Tourunen, Aino Lepänjuuri, Tapani Matila, Päivi Häyrinen, Tanja Pellinen, Laura Jääskeläinen. Lisäksi mukana oli kaikki alueen työntekijät. Toimintaryhmän valmentajina toimi alueen pappi ja Juha-Matti.  Toimintaryhmä kokoontui kolme kertaa vuoden aikana.

Tapahtumia vuoden varrella:

Vuosi alkoi tututtuun tapaan loppiaisen harmonikkakirkolla ja kirkonkylän hirviseurueen valmistamalla hirvisopalla.

Bandemian takia toiminta hiljeni maaliskuussa. Kesällä päästiin jälleen kokoontumaan. Marraskuulla tulivat rajoitukset takaisin ja toiminta hiljeni.

Seurakuntapiiri ehti kokoontua alkuvuodesta muutaman kerran. Miesten ilta oli neljä kertaa. Naisten ilta kokoontui muutaman kerran.

Miesten ilta Raittituvalla. Vieraana kylän oma kansanedustaja Juho Kautto.

Helmikuussa vietettiin laskiaistapahtumaa koulurannassa yhdessä eri järjestöjen kanssa lumettomassa säässä.

Talvitapahtuma Saarikkaan kyläntalolla maaliskuun alussa keräsi ison joukon lapsia ja aikuisia viettämään levollista ulkoilutapahtumaa pelaten luutapalloa, hiihtäen tandemsuksilla, mäkeä laskien, laserpyssyllä ampuen ja nauttien hyvästä sopasta ja makkaranpaistosta.

Motoristikirkko keräsi pari sataa koolle kauniina kesä sunnuntaina.

Motoristikirkko jouduttiin vapulta siirtämään kesäkuulle. Väkeä oli liikkeellä. Oli riemullista kylän väelle ja muualta tulijoille jälleen kohdata. Kesällä järjestettiin kesä Sumialaisten kirkkopyhä, mikä kokosi mukavasti väkeä. Matilan ankkurissa pidettiin kansanlaulukirkko kauniissa aurinkoisessa säässä runsaan väen kanssa.

Juhannusaattona kokoonnuttiin perinteiseen tapahtumaan kirkonmäelle.  Nuotioiltoihin kokoonnuttiin totuttuun tapaan.

Varhaisnuorten toiminnallinen tapahtuma vaihtoi nimeä Kids action muuttui Donkkikseksi. Donkkis ilta oli muutaman kerran.  Vähän isommille järjestettiin K-12 ilta syksyllä.

Elämyspolku Sumiaisjärven rannalla elokuulla

Susanna Halinen ideoi yhdessä Soile Tourusen ja Mirja Montosen kanssa keväällä pääsiäispolun, kesällä lähetyspolun ja joulun aikaan joulupolun rasteineen.  Ihmiset saivat kiertää niitä omaan tahtiin. Myös koululaiset opettajan johdolla kiersivät rasteja.

Elokuussa järjestettiin koko seurakunnan luontokirkko Sumiaisten leirintäalueella. Luontokirkon yhteydessä oli kalastelutapahtuma yhteistyössä Äänekosken Tärpin kanssa. Rossin Jussi neuvoi kalan käsittelyä. Saaliita paisteltiin nuotiolla ja maistuivat makeilta.  Tapahtumassa oli mukana nimikkolähetti Mikko Pyhtilä. Myös innokas kalamies.

Joulukuun alussa kokoonnuttiin laulamaan kauneimpia joululauluja Köyhyydenkylään. Joulukirkot jouduttiin järjestämään striimattuna facebookin välityksellä.

Late pastori paikalla kotipesässä

torstaisin klo 9-11.  Muuna aikana puhelimitse 040 576 0910