Sumiaisten kirkko

Sumiainen

Jumalanpalveluksia vietämme Sumiaisissa sunnuntaisin klo 13.

TOIMINTAA SUMIAISISSA 2021

Sumiaisten toimintaryhmän jäseninä olivat: Juha-Matti Sirkka, Tapani Matila, Päivi Häyrinen, Tanja Pellinen. Lisäksi mukana oli kaikki alueen työntekijät. Toimintaryhmän valmentajina toimi alueen pappi ja Juha-Matti.  Toimintaryhmä kokoontui kolme kertaa vuoden aikana.

Tapahtumia vuoden varrella:

Bandemian takia toiminta oli vähäistä kevään aikana. Jumalanpalveluksiin täytyi ilmottautua ja paikalla voi olla vain 10 henkilöä. Kesän korvalla päästiin jälleen kokoontumaan. Joulukuulla tulivat rajoitukset takaisin ja toiminta hiljeni.

Seurakuntapiir kokoontui syksyllä muutaman kerran. Miesten ilta oli kolme kertaa. Naisten ilta kokoontui muutaman kerran.

Toukokuulla päästiin pitkästä aikaa toteuttamaan varhaisnuorten donkkis ilta seurakuntakodin pihalla.

Kesäkuussa oli kaupungin kanssa yhdessä järjestettynä kaksi perheiden sporttipäivää.

Motoristikirkko keräsi väkeä ja sää suosi.

Kesänavaus motoristikirkko pidettiin Sumiaisten leirintäalueella 30.5. Väkeä oli runsaasti sää suosi, musiikki soi. Oli mukava nähdä kasvotusten paljon ihmisiä pitkän tauon jälkeen.

Toukokuulla järjestettiin keväinen toripäivä Kyläkauppa Voikukan pihalla.

19.6. oltiin mukana kirpputoritapahtumassa Aittatorin pihalla.

Matilan ankkurissa pidettiin kansanlaulukirkko kauniissa aurinkoisessa säässä runsaan väen kanssa.

Juhannusaattona kokoonnuttiin perinteiseen tapahtumaan kirkonmäelle.  Nuotioiltoihin kokoonnuttiin totuttuun tapaan.

Elokuussa järjestettiin  kalastelutapahtuma yhteistyössä Äänekosken Tärpin kanssa. Rossin Jussi neuvoi kalan käsittelyä. Saaliita paisteltiin nuotiolla ja maistuivat makeilta.

Sumiaisten seurakuntakotiAamupuuro oli kesän alussa ja syksyllä. Väkeä oli mukana mukavasti.
12.9. Vietettiin sadonkorjuun kiitospäivää Köyhyydenkylässä.

Lapsiperheille oli perheilta 28.10. ja Siina ja taikapetterin konsertti Kirkossa 27.11.

Perinteinen adventtijuhla pidettiin Salme Tourusen kodissa 5.12.

Itsenäisyyspäivänä pidettiin Kiitos Isänmaasta konsertti seurakuntakodilla yhdessä Veteraanijärjestön ja Sumiaisten kyläyhdistyksen kanssa. Kyösti Kytöjoki lauloi ja Andras Szabo säesti.

Kauneimpia joululauluja kokoonnuttiin laulamaan Köyhyydenkylässä ja Sumiaisten kirkossa.

Seurakuntakodilla oli joulukuun ajan seiminäyttely.

12.12. järjestettiin kotieläinten joulurauhan julistus Väliahon tilalla.

Late pastori paikalla kotipesässä

torstaisin klo 9-11.  Muuna aikana puhelimitse 040 576 0910

Diakoniatyöntekijä Susanna Halinen on tavattavissa seurakuntakodissa

maanantaisin klo 9-11. Muuna aikana puhelimitse 040 726 3519