Äänekosken seurakunnan rukousseinä on avattu!

Voit jättää rukousaiheita ja muistaa rukouksissasi seinälle jätettyjä aiheita. Rukousaiheet ovat nimettömiä ja säilyvät seinällä viikon.

Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä.” Room 12:12

Pääset rukousseinälle tästä: Seurakunnan rukousseinä tai QR-koodilla: 

 

Uutislistaukseen

TIEDOTE SEURAKUNTAELÄMÄSTÄ 1.6. ALKAEN

15.5.2020 15.44

1. Kesäkuun alussa 10 hlön kokoontumisrajoituksesta luovutaan ja tilaisuuksiin voi osallistua yli 50 hlöä kunhan turvaväleistä huolehditaan. Jumalanpalvelukset kirkoissa avautuvat myös seurakuntalaisille. Su 7.6. kaikissa kirkoissamme on messu.  Jumalanpalveluksista, nuotioilloista, lasten kesäkerhoista ja muusta toiminnasta ilmoitetaan kotisivuilla ja Äksän seurakuntasivulla. Jumalanpalveluksiin voi osallistua jatkossakin myös striimauksien välityksellä.

2. Myös kirkollisissa toimituksissa henkilömäärä voi olla yli 50. Käytännössä näin voidaan toimia, kun toimitus on ulkotiloissa tai kirkoissamme. Turvavälien säilyttämisen mahdollistamiseksi Suolahden kappelin väkimäärä on max. 30 ja terveyskeskuksen kappelin max. 5. Kasteen toimittamista kirkoissa suositellaan, samoin hautaan siunaamisen toimittamista haudalla. Kasteista, häistä ja hautajaisista lisätietoa saa kirkkoherranvirastosta p. 050 4354751, hauta-asiaintoimistosta p. 050438 7326 tai sähköpostilla aanekosken.seurakunta@evl.fi.

3. Muistotilaisuus tai muu perhejuhla voidaan järjestää seurakuntasaleissa. Turvavälien ja hygieniatason säilyttämisen vuoksi osallistujia voi olla enintään 30 henkilöä ja tilaisuuden turvallisuudesta vastaa pitopalveluyrittäjä yhdessä tilaajan kanssa. Muistotilaisuuden järjestämistä suositellaan kuitenkin siirrettävän myöhempään ajankohtaan. 

4. Yhteydenotot kirkkoherranvirastoon, diakoniatoimistoon ja työntekijöihin tapahtuvat edelleen ensisijaisesti puhelimen ja sähköpostin avulla.  Tarvittaessa sovimme henkilökohtaisen tapaamisen.

5. Rippikoulut järjestetään poikkeusolojen muuttaman suunnitelman mukaisesti.  Heinäkuun lopulla on kaikille ryhmille etäopetusjakso. Lyhennetyt leirit/riparipäivät toteutetaan syksyn kuluessa. Kaikki konfirmaatiot toteutetaan syksyn opetusjaksojen jälkeen.  Pandemiatilannetta seurataan ja suunnitelmaa tarkennetaan tarvittaessa. Joka tapauksessa kaikki nuoret pyritään konfirmoimaan syksyn kuluessa.

6. Seurakunnille tulleissa ohjeissa muistutetaan, että edelleen riskiryhmiin kuuluvia kehotetaan välttämään fyysistä kanssakäymistä toisten kanssa ja että kaikissa tilanteissa tulee kiinnittää huomiota huolelliseen hygieniaan ja riittäviin turvaväleihin.

Nämä ohjeet ovat voimassa 1.6.2020 alkaen.  Siihen saakka mennään nykyisin voimassa olevin ohjein. Ohjeita päivitetään yleistä koronatilannetta tarkasti seuraten. Lisätietoja antaa vs. kirkkoherra Seppo Mertanen p. 050 5462920. Seurakunnille annettua ohjeistusta myös osoitteessa https://www.lapuanhiippakunta.fi/ohjeita-koronavirustilanteessa/