Koronaepidemian vaikutukset seurakuntaelämään

10.8.2020 12.43

1. Seurakunnan toiminta avautuu vähitellen tautitilanteen niin salliessa. Tärkeää on kaikissa tilanteissa, joissa ihmisiä kokoontuu yhteen, huolehtia turvaväleistä, käsien pesusta, yskimishygieniasta ja siitä, että flunssaoireisena ei tulla tilaisuuksiin. Seurakunnan eri tiloihin on määritelty edelleen enimmäisväkimäärä, jotta turvavälit voidaan säilyttää.

2. Kirkolliset toimitukset voidaan järjestää joko kodissa tai seurakunnan tiloissa, vaikka edelleen kasteen toimittamista kirkoissa suositellaan, samoin hautaan siunaamisen toimittamista haudalla.Turvavälien säilyttämisen mahdollistamiseksi Suolahden kappelin väkimäärä on max. 30 ja terveyskeskuksen kappelin max. 5.  Kasteista, häistä ja hautajaisista lisätietoa saa kirkkoherranvirastosta p. 050 4354751, hauta-asiaintoimistosta p. 050438 7326 tai sähköpostilla aanekosken.seurakunta@evl.fi.

3. Muistotilaisuus tai muu perhejuhla voidaan järjestää seurakuntasaleissa. Turvavälien ja hygieniatason säilyttämisen vuoksi osallistujia voi olla enintään 50 Äänekosken ja Suolahden seurakuntasaleissa ja 30 Sumiaisten ja Konginkankaan seurakuntasaleissa. Tilaisuuden turvallisuudesta vastaa pitopalveluyrittäjä yhdessä tilaajan kanssa.

4. Yhteydenotot seurakuntatoimistoon, diakoniatoimistoon ja työntekijöihin tapahtuvat edelleen ensisijaisesti puhelimen ja sähköpostin avulla.  Tarvittaessa sovimme henkilökohtaisen tapaamisen.

Ohjeita päivitetään yleistä koronatilannetta tarkasti seuraten. Seurakunnille annettua ohjeistusta myös osoitteessa https://www.lapuanhiippakunta.fi/ohjeita-koronavirustilanteessa/