Koronaepidemian vaikutukset seurakuntaelämään

10.8.2020 12.43

1. Turvavälejä noudattaen, maskeja/visiirejä käyttäen ja hygieniaohjeita noudattaen voimme jatkaa seurakunnan toimintaa. Tilannetta päivitetään tarvittaessa. Maskien käytöstä on vahva suositus sekä työntekijöille että seurakuntalaisille kaikissa niissä tilanteissa missä lähikontakti on mahdollinen tai missä on paljon ihmisiä samassa tilassa. Suositellaan että ihmiset käyttävät omia maskeja. Tilaisuuksissa pidetään tarjolla maskeja.

2. Edelleen kasteen toimittamista kirkoissa tai seurakuntasaleissa suositellaan, samoin hautaan siunaamisen toimittamista haudalla.Turvavälien säilyttämisen mahdollistamiseksi Suolahden kappelin väkimäärä on max. 30 ja terveyskeskuksen kappelin max. 5.  Kasteista, häistä ja hautajaisista lisätietoa saa kirkkoherranvirastosta p. 050 4354751, hauta-asiaintoimistosta p. 050438 7326 tai sähköpostilla aanekosken.seurakunta@evl.fi.

3. Muistotilaisuus tai muu perhejuhla voidaan järjestää seurakuntasaleissa. Turvavälien ja hygieniatason säilyttämisen vuoksi osallistujia voi olla enintään 50 Äänekosken ja Suolahden seurakuntasaleissa ja 30 Sumiaisten ja Konginkankaan seurakuntasaleissa. Tilaisuuden turvallisuudesta vastaa pitopalveluyrittäjä yhdessä tilaajan kanssa.

4. Yhteydenotot seurakuntatoimistoon, diakoniatoimistoon ja työntekijöihin tapahtuvat edelleen ensisijaisesti puhelimen ja sähköpostin avulla.  Tarvittaessa sovimme henkilökohtaisen tapaamisen.

Ohjeita päivitetään yleistä koronatilannetta tarkasti seuraten. Seurakunnille annettua ohjeistusta myös osoitteessa https://www.lapuanhiippakunta.fi/ohjeita-koronavirustilanteessa/