Elina Tourunen Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi toiselle kaudelle

12.2.2020 09.35

Tourunen Elina_THUMB.jpg

Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi on alustavan tuloksen mukaan valittu Äänekosken seurakunnan kirkkoherra, pappisasessori, TL Elina Tourunen. Hän sai tiistaina 11.2.2020 toimitetussa vaalissa eniten ääniä, yhteensä 133 ääntä. Lue lisää>>

Mikäli tulos vahvistetaan, tuomiokapituli nimittää Elina Tourusen pappisasessoriksi kolmen vuoden ajaksi. Kyseessä on Tourusen toinen asessorikausi. Hänen nykyinen kolmivuotiskautensa päättyy 30.4.2020.

Toiseksi eniten ääniä, 80 ääntä, sai Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja, TT, HuK Eija Harmanen. Jyväskylän seurakunnan seurakuntapastori, TT Tuomas Palola, joka toimii tällä hetkellä Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterin vt. johtajana, sai 38 ääntä.

Äänestys suoritettiin rovastikunnittain, ja ääniä annettiin kaikkiaan 293. Äänioikeutettuja oli yhteensä 472. Äänioikeutettuina olivat Lapuan hiippakunnan papit ja lehtorit.

Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen, ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Pappisasessori osallistuu muun muassa tuomiokapitulin istuntoihin ja piispantarkastuksiin. Pappisasessoriksi kelpoinen on hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän palveluksessa oleva pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon. Sama henkilö voidaan valita pappisasessoriksi enintään kahdeksi toimikaudeksi.

Lapuan hiippakunnassa on kaksi pappisasessoria, joista toinen on Alajärven seurakunnan kirkkoherra, TT, FT Ari Auranen. Perinteisesti toinen asessori on ollut Keski-Suomesta ja toinen hiippakunnan länsiosasta.

« Uutislistaukseen