TERVETULOA RIPPIKOULUUN

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti kahdeksannen luokan aikana, eli sinä vuonna kun täyttää viisitoista.  Tässä on kerrotaan lyhyesti mikä on rippikoulu, miten sinne ilmoittaudutaan sekä millaisia rippikoulu ryhmiä vuodelle 2019 on tulossa.

Rippikoulun voi käydä myös kirkkoon kuulumaton nuori. Mikäli et kuulu evankelis-luterilaiseen seurakuntaan tai sinua ei ole kastettu, ilmoita se ilmoittautumislomakkeessa, niin rippikouluryhmästäsi vastaava pappi ottaa sinuun ja huoltajiisi yhteyttä talven aikana.

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulussa ollaan monin tavoin ihmeiden äärellä. Rippikoulussa on aikaa ja tilaa etsiä vastauksia oman elämän kysymyksiin sekä ihmetellä Jumalan läsnäoloa elämässämme ja luomakunnassa yhdessä muiden rippikoululaisten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Rippikoulu alkaa loka-marraskuun taitteessa ja kestää vähintään puoli vuotta. Rippikouluun sisältyy tapaamisia, tehtäviä, seurakuntaan tutustumista sekä lähijakso. Rippikoulu huipentuu lopussa odottavaan konfirmaatiojuhlaan.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen on 14.9.–21.9.2018.

Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä ilmoittautumislomake.

Sivuilta löytyy myös lisää tietoa rippikouluihin liittyen jo ennen rippikoulua sekä sen aikana.

Ilmoittautumisen päätyttyä noin 200 äänekoskelaista rippikoululaista jaetaan rippikouluryhmiin. Ensisijaiset leiri- ja kaveritoiveet pyritään ottamaan huomioon ryhmäjaoissa, mutta kaikkia toiveita ei valitettavasti voida toteuttaa. Valinnasta tulee tieto sähköpostiin lokakuun alussa.

Ilta- ja päivärippikoulu

Iltarippikoulu kokoontuu Äänekosken seurakuntakeskuksella ja muissa seurakunnan tiloissa marras-huhtikuun välisenä aikana. Iltarippikoulu sisältää niin iltatapaamisia kuin muutaman viikonloppuihin sijoittuvan riparipäivän.

Päivärippikoulu kokoontuu arkipäivisin Suolahden kirkolla. Päivät kestävät yleensä noin klo 9-16. Rippikoulupäivät sisältävät opetusta, toiminnallisia hetkiä, hartauksia sekä lounaan.

Ilta- ja päivärippikoulun hinta on 40€. Hinta sisältää ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

• Iltarippikoulu Äänekosken seurakuntatalolla,

konfirmaatio su 5.5.2019 klo 10 Äänekosken kirkossa.

• Päivärippikoulu Suolahden kirkolla 5.-7.6. ja 10.–13.6.2019,

konfirmaatio la 15.6 klo 12 Suolahden kirkossa.

Leiririppikoulut

Leiririppikoulussa on opetuksen lisäksi hartauksia, toiminnallisia hetkiä, ulkoilua, iltaohjelmaa, saunomista yms.

Laajaniemen rippikoulujen hinta 80€. Hinta sisältää majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Pilistveren riparin hinta on 270€. Hinta sisältää matkat, majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Lapin riparin hinta on 270€. Hinta sisältää matkat, majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Leiririppikoulut Laajaniemen leirikeskuksessa Äänekoskella (Liimattalantie 575):

• Laaja I 6.-12.6.2109, konfirmaatio su 16.6. klo 13 Sumiaisten kirkossa
  • Laaja II 14.–20.6.2019 konfirmaatio su 30.6. klo 13 Sumiaisten kirkossa.
  • Laaja III 3.-9.7.2019, konfirmaatio su 14.7. klo 13 Sumiaisten kirkossa.
  • Laaja IV 11.–17.7.2019, konfirmaatio su 21.7. klo 13 Konginkankaan kirkossa.

Leiririppikoulut muulla

• Pilistvere 24.6–1.7.2019, konfirmaatio su 7.7. klo 13 Konginkankaan kirkossa.

Pilistvere sijaitsee Keski-Virossa 130 km Tallinnasta lounaaseen. Leiri pidetään Pilistveren pappilassa. Viron rippikoululaiset tarvitsevat passin tai virallisen henkilöllisyystodistuksen.

• Keimiö 16.–23.7.2019, konfirmaatio la 27.7. klo 12 Konginkankaan kirkossa.

Lapin rippikoulun tukikohtana toimii Muoniossa sijaitseva Tunturikeimiö, josta tehdään erimittaisia päiväretkiä ja vaelluksia tuntureille.

Rippikouluasioissa voit laittaa sähköpostia: nuoret.aanekoski@evl.fi