Rippikoulut Äänekosken seurakunnassa

”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.”

Psalmi 139:14

Rippikoulun voit käydä joko päivärippikouluna, leiririppikouluna tai yksityisrippikouluna. Tältä sivulta löydät tietoa vuonna 2018 järjestettävistä päivä- ja leiririppikouluista. Mikäli haluat käydä yksityisrippikoulun voit ottaa suoraan yhteyttä seurakuntamme pappeihin.

Voit ilmoittautua mukaan rippikouluun, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2018 loppuun mennessä. Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon. Jos kirkkoon kuulumaton haluaa osallistua myös rippikoulun huipentavaan konfirmaatioon, on hänen liittyvä kirkkoon. 12-17- vuotias tarvitsee huoltajiensa suostumuksen liittyäkseen kirkon jäseneksi.

Rippikoulun voi käydä myös jonkun muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Jokaiseen rippikouluun kuuluu kuitenkin seurakuntajakso omassa kotiseurakunnassa. Mikäli olet menossa rippikouluun muualle, ilmoittauduthan silti rippikouluilmoittautumislinkin kautta mukaan seurakuntajaksolle.

Rippikoulun laajuus on 80 tuntia. Rippikoulu alkaa marras-, joulukuussa. Rippikouluun sisältyy tapaamisia, tehtäviä, seurakuntaan tutustumista sekä päivärippikoulu- tai leiririppikoulujakso. Rippikoulu huipentuu lopussa odottavaan konfirmaatiojuhlaan.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen oli 1.-15.9.2017. Nyt on vielä mahdollisuus jälki-ilmoittautua niihin ryhmiin joissa on vielä tilaa. Vapaat paikat näet kun rupeat täyttämään oheista RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN -lomaketta.

Täytä lomake ohjeiden mukaisesti ja ole huolellinen. Ajallaan ilmoittautuneille lähetetään tieto siitä mihin rippikouluryhmään he pääsivät lomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen syyskuun loppuun mennessä. Jälki-ilmoittautuneiden tiedot käsitellään sen jälkeen sitä mukaan kun niitä tulee.

RIPPIKOULUT 2018

Päivärippikoulut

• Ilta Äänekosken seurakuntakeskuksessa talven ja kevään aikana,

konfirmaatio su 20.5.2018 klo 10 Äänekosken kirkossa. (Iltarippikoulu kokoontuu talven ja kevään aikana sekä iltaisin että muutamana viikonloppuna.)

• Päivä Suolahden seurakuntatalolla 3.-8.6.2018,

konfirmaatio la 9.6 klo 12 Suolahden kirkossa. (Päivärippikoulut kokoontuvat sunnuntaista perjantaihin yleensä noin 9-16.)

Päivärippikoulujen hinta on 40€. Hinta sisältää ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Leiririppikoulut

• Laaja I 4.–9.6.2018, konfirmaatio su 10.6. klo 13 Sumiaisten kirkossa

• Laaja II 11.–16.6.2018 konfirmaatio su 17.6. klo 13 Konginkankaan kirkossa

• Laaja III 9.–14.7.2018, konfirmaatio su 15.7. klo 13 Konginkankaan kirkossa

• Laaja IV 16.–21.7.2018, konfirmaatio su 22.7. klo 13 Sumiaisten kirkossa

• Laaja V 23.–28.7.2018, konfirmaatio su 29.7. klo 13 Konginkankaan kirkossa

• Pilistvere 25.6–2.7.2018, konfirmaatio su 8.7. klo 13 Sumiaisten kirkossa. (Pilistvere sijaitsee Keski-Virossa 130 km Tallinnasta lounaaseen. Leiri pidetään Pilistveren pappilassa. Viron rippikoululaiset tarvitsevat passin tai virallisen henkilöllisyystodistuksen.)

• Lappi 14.–21.7.2018, konfirmaatio la 28.7. klo 12 Konginkankaan kirkossa. (Lapin rippikoulun tukikohtana toimii Muoniossa sijaitseva Tunturikeimiö, josta tehdään erimittaisia retkiä ja vaelluksia tuntureille.)

Laajaniemen rippikoulujen hinta 80€. Hinta sisältää majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Pilistveren riparin hinta on 270€. Hinta sisältää matkat, majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Lapin riparin hinta on 270€. Hinta sisältää matkat, majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

Rippikouluihin ilmoittautumislomake

Mikäli kaipaat lisätietoa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä rippikoulutyön työalasihteeriin Henna Viinikaiseen tai rippikoulusta vastaavaan pappiin Suvi Löytynojaan.

Henna -puh. 045 65 77 198 Image result for whatsapp logoSähköposti: henna.viinikainen@evl.fi

Suvi 045 13 93 485 Image result for whatsapp logoSähköposti: suvi.loytynoja@evl.fi

Erityistä tukea tarvitsevat rippikoululaiset voivat olla yhteydessä Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappiin Miina Karastiin.

Puh. 045 65 75 715 Sähköposti: miina.karasti@evl.fi

Äänekosken seurakunta   Äänekosken seurakunta -Nuorisotyö  @akisnuoret