Kuolemasta elävästi

15.3.2019 09.22

Kuolemasta elävästi

Ke 27.3. klo 13 Kuolemasta elävästi -kurssin aloitus Konginkankaan seurakuntakodissa. Arkista puhetta kuolemasta, ohjaajana Marjatta Huhta.
Seuraava kerta ke 24.4. klo 13-15. Jatkuu syyskuussa.
Lisätiedot: Marjatta 050 597 3257 tai marjatta.huhta(at)outlook.com

Klikkaa lisätietoa>>

Äänekosken seurakunnassa järjestetään kurssi niille, joilta on jäänyt juttelematta kuolemaan liittyviä huolia ja jotka tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa puhella. Ryhmä ei korvaa sielunhoitoa eikä sururyhmää, vaan tavoittelee arkista puhetta kuoleman varjosta niin, että kiitollisuus elämästä ja tulevasta valosta kirkastuu. Ryhmän ohjaajana toimii Marjatta Huhta, itsekin sairauden koulua käynyt ja läheisiä kuoleman portille saatellut seurakunnan vapaaehtoinen.
Aiheet muodostuvat osallistujien kokemuksien ja koettujen uhkien ympärille: esim. pelot, yksinäisyys, kuka välittää, luopuminen, kivut, selvittämättömien asioiden käsittely, salaisuudet, jäähyväiset, edunvalvonta ja testamentti, taloushuolet, lapsen kuolema, hautapaikka. Tarvittaessa kutsumme mukaan papin, juristin, suntion, hautausurakoitsijan, lääkärin tai saattohoitajan. Toivomme lisäksi, että osallistujana voit sitoutua luottamuksellisuuteen lähimmäisten huolista.
Voit lukea jo etukäteen materiaaliamme: Jörg Zink: Mitä elämän jälkeen? Kirjaneliö.
Toivotamme ryhmään tervetulleiksi seurakuntalaisia Äänekosken kaikista kolkista. Puhutaan pelot pieniksi!

Paikka ja aika: Konginkankaan seurakuntatalo 27.3. klo 13.00 - 15.00 ja 24.4. 13.00 - 15.00. Jatkuu syyskuussa.