Lapuan hiippakunnan seurakunnat 2023

Uusi vuosi – uusi kartta.Lapuan hiippakunnan kartta näyttää nyt tältä. Vuoden vaihteessa hiippakunnan seurakuntien määrä muuttui: seurakuntia on nyt yhteensä 36, kun niitä aiemmin oli 40. Lue lisää>>

Lapuan hpk kartta 2023.jpg

Huomaatko muutokset? Evijärven seurakunta liittyi Kauhavan seurakuntaan, Lappajärven ja Vimpelin seurakunnat yhdistyivät Alajärven seurakuntaan ja Karijoen seurakunta liittyi Kauhajoen seurakuntaan.

Myös Jyväskylän seurakunnan hallinnollinen rakenne uudistui vuoden alussa. Entisten yhdeksän alueseurakunnan sijaan seurakunnassa on neljä aluejohtokunnan ja johtavan papin johdolla toimivaa hallinnollista aluetta. Seurakunnan toiminta toteutuu 11 lähikirkkoalueella.

Seurakuntarakenteiden muutokset eivät koskaan ole helppoja ja ongelmattomia. Muutoksiin sisältyy kuitenkin aina monia uusia ja innostavia mahdollisuuksia.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli toivottaa kaikille seurakunnille hyvän Jumalan runsasta siunausta.

9.1.2023 11.17