Uutislistaukseen

Toivon ilta 3.4. Äänekosken kirkko.jpg Toivon illan esiintyjät 3.4. Äänekosken kirkossa

Toivon illasta konkreettista apua Ukrainalle

7.4.2022 10.42

Toivon illan kolehtikeräys sunnuntaina 3.4. Äänekosken kirkossa tuotti huikeat 1.568,55 euroa! Karjalan humanitaarinen tuki ry lahjoitti keräykseen 200 euroa. Tuotto tilitetään Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta Ukrainan hyväksi.

Suuri kiitos kaikille illassa mukana olleille, ja kiitos esiintyjät toivoa antaneesta musiikista ja lauluista!

Piispa Matti Salomäki kuvaili Äänekosken Toivon illan 3.4. herättämiä tunnelmiaan: "Eilen olemme saaneet silmiemme eteen hurjia uutiskuvia Ukrainasta. Ne ovat järkyttäneet ja nostaneet monenlaisia tunteita pintaan. Se on inhimillistä. Sota on vaatinut jo nyt aivan liikaa. Se on kaikilla tavoin ajateltuna kohtuuton ja epäinhimillinen. Me saamme elää tällä hetkellä rauhallisessa ja demokraattisessa maassa. Ukrainalaiset eivät sitä saa. Siksipä meidän tehtävämme on auttaa ukrainalaisia kaikin tavoin. Ottamalla heitä vastaan, huolehtimalla ja tukemalla. Se on meidän tehtävämme, aivan jokaisen.

Suomen kansan salainen ase talvi- ja jatkosodan aikana oli rukous. Myös Ukrainan suunnalta on kuulunut viestejä tämän aseen käytöstä ja sen tuomista ihmeistä kaiken kaaoksen keskellä. Siksi meidän tehtävämme on kaiken muun avun ohella jatkuvasti kantaa rukouksin sodan keskellä olevia ja maasta paenneita. Rukous näkee kaiken inhimillisen kaaoksen keskellä Jumalan rajattomat mahdollisuudet.

Tällaisten uutisten päivänä tuntuikin merkitykselliseltä kokoontua yhteen Äänekoskelle Toivon iltaan. Läsnä oli lämmin, välittävä ja toisista huolta kantava tunnelma. Tähän meitä kirkkona yhdessä kutsutaan: osoittamaan välittämistä, kantamaan yhdessä vastuuta ja rukoilemaan."