Kuolemasta elävästi

Kuolemasta elävästi Konginkankaan seurakuntakoti

Kuolemasta elävästi - kurssi

Äänekosken seurakunnassa järjestetään kurssi niille, joilta on jäänyt juttelematta kuolemaan liittyviä huolia ja jotka tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa puhella. Ryhmä ei korvaa sielunhoitoa eikä sururyhmää, vaan tavoittelee arkista puhetta kuoleman varjosta niin, että kiitollisuus elämästä ja tulevasta valosta kirkastuu. Ryhmän ohjaajana toimii Marjatta Huhta, itsekin sairauden koulua käynyt ja läheisiä kuoleman portille saatellut seurakunnan vapaaehtoinen.
Aiheet muodostuvat osallistujien kokemuksien ja koettujen uhkien ympärille: esim. pelot, yksinäisyys, kuka välittää, luopuminen, kivut, selvittämättömien asioiden käsittely, salaisuudet, jäähyväiset, edunvalvonta ja testamentti, taloushuolet, lapsen kuolema, hautapaikka. Tarvittaessa kutsumme mukaan papin, juristin, suntion, hautausurakoitsijan, lääkärin tai saattohoitajan. Toivomme lisäksi, että osallistujana voit sitoutua luottamuksellisuuteen lähimmäisten huolista.
Voit lukea jo etukäteen materiaaliamme: Jörg Zink: Mitä elämän jälkeen? Kirjaneliö.
Toivotamme ryhmään tervetulleiksi seurakuntalaisia Äänekosken kaikista kolkista. Puhutaan pelot pieniksi!

Paikka ja aika: Konginkankaan seurakuntatalo 27.3. klo 13.00 - 15.00 ja 24.4. 13.00 - 15.00. Jatkuu syyskuussa.

Ke 24.4.. klo 13 Kuolemasta elävästi -kurssi Konginkankaan seurakuntakodissa. Arkista puhetta kuolemasta, ohjaajana Marjatta Huhta.

Äänekosken seurakunta

Konginkankaan seurakuntakoti

Aamupuuro

Tiistaiaamun ilo eli aamupuuro yhdessä toisten kanssa on katettuna seurakuntakodilla klo 8-10

Suolahden kirkko

Käsityöpiiri

Käsityöpiirissä leikataan matonkuteita, kudotaan mattoja ja poppanoita sekä tehdään muita käsitöitä myytäväksi diakonia- ja lähetystyön hyväksi. Kahvitkin keitellään työn lomassa. Kirkon alakerran kerhotilaan tullaan Keiteleentien puoleisesta päädystä.

Lettukeskiviikko

Kirkon Olkkarissa lettukeskiviikko