Kuolemasta elävästi

Kuolemasta elävästi Konginkankaan seurakuntakoti

Kuolemasta elävästi - kurssi

Äänekosken seurakunnassa järjestetään kurssi niille, joilta on jäänyt juttelematta kuolemaan liittyviä huolia ja jotka tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa puhella. Ryhmä ei korvaa sielunhoitoa eikä sururyhmää, vaan tavoittelee arkista puhetta kuoleman varjosta niin, että kiitollisuus elämästä ja tulevasta valosta kirkastuu. Ryhmän ohjaajana toimii Marjatta Huhta, itsekin sairauden koulua käynyt ja läheisiä kuoleman portille saatellut seurakunnan vapaaehtoinen.
Aiheet muodostuvat osallistujien kokemuksien ja koettujen uhkien ympärille: esim. pelot, yksinäisyys, kuka välittää, luopuminen, kivut, selvittämättömien asioiden käsittely, salaisuudet, jäähyväiset, edunvalvonta ja testamentti, taloushuolet, lapsen kuolema, hautapaikka. Tarvittaessa kutsumme mukaan papin, juristin, suntion, hautausurakoitsijan, lääkärin tai saattohoitajan. Toivomme lisäksi, että osallistujana voit sitoutua luottamuksellisuuteen lähimmäisten huolista.
Voit lukea jo etukäteen materiaaliamme: Jörg Zink: Mitä elämän jälkeen? Kirjaneliö.
Toivotamme ryhmään tervetulleiksi seurakuntalaisia Äänekosken kaikista kolkista. Puhutaan pelot pieniksi!

Paikka ja aika: Konginkankaan seurakuntatalo 27.3. klo 13.00 - 15.00 ja 24.4. 13.00 - 15.00. Jatkuu syyskuussa.

Ke 24.4.. klo 13 Kuolemasta elävästi -kurssi Konginkankaan seurakuntakodissa. Arkista puhetta kuolemasta, ohjaajana Marjatta Huhta.

Äänekosken seurakunta

pe 28.6.2019 klo 16.00 - su 30.6.2019 klo 23.59

Suolahden satama ja Wanha Asema

Seurakunta mukana Suolahden Kesä-tapahtumassa

Satamassa kaikenlaista mukavaa nähtävää ja tekemistä, tervetuloa viettämään kesäpäiviä Suolahteen! Tapahtuma käynnistyy perjantaina klo 16. Jumalanpalvelus on su 30.6. klo 11.

Konginkankaan kirkko

Muistoissa Mikko - muisteluja Mikko Niskasesta