Kuolemasta elävästi

Kuolemasta elävästi Konginkankaan seurakuntakoti

Kuolemasta elävästi - kurssi

Äänekosken seurakunnassa järjestetään kurssi niille, joilta on jäänyt juttelematta kuolemaan liittyviä huolia ja jotka tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa puhella. Ryhmä ei korvaa sielunhoitoa eikä sururyhmää, vaan tavoittelee arkista puhetta kuoleman varjosta niin, että kiitollisuus elämästä ja tulevasta valosta kirkastuu. Ryhmän ohjaajana toimii Marjatta Huhta, itsekin sairauden koulua käynyt ja läheisiä kuoleman portille saatellut seurakunnan vapaaehtoinen.
Aiheet muodostuvat osallistujien kokemuksien ja koettujen uhkien ympärille: esim. pelot, yksinäisyys, kuka välittää, luopuminen, kivut, selvittämättömien asioiden käsittely, salaisuudet, jäähyväiset, edunvalvonta ja testamentti, taloushuolet, lapsen kuolema, hautapaikka. Tarvittaessa kutsumme mukaan papin, juristin, suntion, hautausurakoitsijan, lääkärin tai saattohoitajan. Toivomme lisäksi, että osallistujana voit sitoutua luottamuksellisuuteen lähimmäisten huolista.
Voit lukea jo etukäteen materiaaliamme: Jörg Zink: Mitä elämän jälkeen? Kirjaneliö.
Toivotamme ryhmään tervetulleiksi seurakuntalaisia Äänekosken kaikista kolkista. Puhutaan pelot pieniksi!

Paikka ja aika: Konginkankaan seurakuntatalo 27.3. klo 13.00 - 15.00 ja 24.4. 13.00 - 15.00. Jatkuu syyskuussa.

Ke 27.3. klo 13 Kuolemasta elävästi -kurssin aloitus Konginkankaan seurakuntakodissa. Arkista puhetta kuolemasta, ohjaajana Marjatta Huhta.

Äänekosken seurakunta

Aamupuuro

Suolahden srk-talossa aamupuuro ja kahvipannu lämpimänä klo 10-12. Aamupalasta vapaaehtoinen maksu yhteisvastuukeräykselle.

Hyvää huomenta eläkeläismiehet

Hyvää huomenta eläkeläismiehet Kirkon Olkkarissa klo 9, Elina Tourunen

Sumiaisten seurakuntakoti

Hyvänmielen kerho

Retki Onnimannilaan. Lähtö srk-kodin parkkipaikalta klo 11.30.