Äänekosken kirkko ja seurakuntakeskus

klo 10 messu

klo 10 messu kirkossa. Mertanen, Aho. Vastaanottajana Johanna Paananen. Vapaaehtoistoimijoiden kirkkopyhä. Kolehti oppilaitos- ja nuorisotyöhön eri järjestöille. Kirkkokahvit.

Konginkankaan seurakuntakoti

Kuolemasta elävästi-kurssi

Kuolemasta elävästi - kurssi. Arkista puhetta kuolemasta ohjaa Marjatta Huhta

Kuolemasta elävästi - kurssi

Äänekosken seurakunnassa järjestetään kurssi niille, joilta on jäänyt juttelematta kuolemaan liittyviä huolia ja jotka tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa puhella. Ryhmä ei korvaa sielunhoitoa eikä sururyhmää, vaan tavoittelee arkista puhetta kuoleman varjosta niin, että kiitollisuus elämästä ja tulevasta valosta kirkastuu. Ryhmän ohjaajana toimii Marjatta Huhta, itsekin sairauden koulua käynyt ja läheisiä kuoleman portille saatellut seurakunnan vapaaehtoinen.
Aiheet muodostuvat osallistujien kokemuksien ja koettujen uhkien ympärille: esim. pelot, yksinäisyys, kuka välittää, luopuminen, kivut, selvittämättömien asioiden käsittely, salaisuudet, jäähyväiset, edunvalvonta ja testamentti, taloushuolet, lapsen kuolema, hautapaikka. Tarvittaessa kutsumme mukaan papin, juristin, suntion, hautausurakoitsijan, lääkärin tai saattohoitajan. Toivomme lisäksi, että osallistujana voit sitoutua luottamuksellisuuteen lähimmäisten huolista.
Voit lukea jo etukäteen materiaaliamme: Jörg Zink: Mitä elämän jälkeen? Kirjaneliö.
Toivotamme ryhmään tervetulleiksi seurakuntalaisia Äänekosken kaikista kolkista. Puhutaan pelot pieniksi!