Kirkkoherranviraston palvelut

Posti- ja käyntiosoite:  Vellamontie 1a,  44120 Äänekoski
p. 050 436 5882 tai 050 435 4751
Avoinna arkipäivinä ma-pe klo 9-12.   Huiom! suljettu pe 7.12. ja ma 31.12.2018
Palvelemme myös muina aikoina sopimuksen mukaan. Soita p. 050 436 5882 tai hauta-asiaintoimisto p. 050 4387326 tai laita sähköpostia.

faksi (014) 582 455
sähköposti: aanekosken.seurakunta(at)evl.fi

Kirkkoon liittyminen
Hautauspalvelut
Virkatodistukset ja sukuselvitykset
Sukututkimukset
Kasteasiat
Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon voi liittyä kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti verkossa.

Hautauspalvelut

Hautapaikkaa, siunauskappelia ja siunausaikaa koskevat varaukset sekä haudanhoitosopimusten laadinta p. 050 438 7326

Lisätietoa hautausasioista

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Äänekosken seurakunta antaa virkatodistuksia ja sukuselvitystietoja Äänekosken seurakunnan, Suolahden seurakunnan, Sumaisten maaseurakunnan ja Konginkankaan seurakunnan kirkonkirjoista. Konginkankaan seurakunta on liitetty 1.1.2005 Äänekosken seurakuntaan. Sumiaisten seurakunta on liitetty 1.1.2006 Suolahden seurakuntaan ja Äänekosken ja Suolahden seurakunnat on yhdistetty 1.1.2007, jolloin Äänekosken seurakunta on perustettu.

Tilaa virkatodistus tai sukuselvitys

Hinnasto

Sukututkimukset

Sukututkimuksia varten laadittavia todistuksia tehdään kirkkoherranvirastossa henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi.

Tilaa sukututkimus

Hinnasto

Pyydämme täyttämään sukututkimuslomakkeen ja palauttamaan sen kirkkoherranvirastoon.
Lomakkeen voi täyttää myös kirkkoherranvirastossa.

Kasteasiat

Kastetoimitusten ajanvaraukset p.  050 436 5882

Kasteasioista saat lisätietoa Perhejuhlien kohdasta Ristiäiset.

Kasteopas

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Vihkitoimitusten ajanvaraukset p. 050 436 5882

Avioliiton esteet tutkitaan ennen vihkimistä. Aiemmin puhuttiin "kuulutuksista". Esteiden tutkinnalla varmistetaan, että kihlakumppanit voivat avioliittolain mukaan solmia avioliiton. Avioliittoasioista tarkemmin Perhejuhlien kohdassa Häät.

Hääopas

Pyydämme täyttämään esteidentutkintalomakkeen (tai täyttämään sen verkossa tästä linkistä. ) ja lomakkeen, jossa kysytään lupa avioliittoaikomuksen ilmoittamisesta kirkossa ja palauttamaan ne kirkkoherranvirastoon.

Voit tulostaa lomakkeet halutessasi tästä:

Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta
Avioliittoaikomuksen ilmoittaminen kirkossa

Molemmat lomakkeet voi täyttää myös kirkkoherranvirastossa.

Päivystävä pappi

Äänekosken seurakunnan päivystävän papin tavoittaa puhelimitse 050 551 3891 joka arkipäivä. Papin kanssa voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Päivystävään pappiin voit olla yhtedessä myös puhelimella tai sähköpostilla.

Esirukouspyynnöt

Seurakunnalta voit pyytää esirukousta huoliisi.

Kotikäynnit

Pappia, diakoniantyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista voi pyytää kotikäynnille. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla mukana myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.