SANA SINULLE

Herran palvelija

”Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!” Enkelin tervehdys sai Marian hämmentymään. Kukapa ei hämmästyisi tuollaista näkyä. Yhtä hämmästyttävä oli enkelin viesti, joka korotti Marian, tavallisen maalaistytön, kunnioitettavaan asemaan yhteisössä. Jumala oli valinnut Marian tärkeään tehtävään. Maria tulisi raskaaksi ja synnyttäisi pojan, jolle pitäisi antaa nimi Jeesus. Jeesus nimi tarkoittaa Herra pelastaa ja auttaa. Enkeli lisäsi vielä, että poika tulisi olemaan Jumalan poika ja hän tulisi olemaan suuri kuningas ja hallitsija. Ei mikään pieni asia köyhän maalaistytön kohdalle.

Kelpaanko minä? Yhteisön vaatimukset eivät olleet vähäiset. Piti mahtua tiettyyn muottiin ja piti osata olla. Kansan asema oli vähäinen ja Marian asema omassa yhteisössä oli myös vähäinen. Jumala ei kuitenkaan katso asemaa, vaan katsoo sydämeen. Kaiken kattaa Jumalan suuri armo, joka peittää meidän puutteemme.

Enkeli jatkoi sanomaansa: ”Hänen kuninkuudellaan ei ole loppua.”. Jeesus hallitsee ikuisesti. Jeesuksen lupaukset ovat totta yhtä kauan. Jeesus on armollinen aina. Maria sai suuren tehtävän, jonka hän Raamatun mukaan hoiti loppuun saakka. Hän ei kuitenkaan saanut tehtävää itseään varten, eikä Jeesus elänyt täällä itseään varten. Kaiken taustalla oli Jumalan suuri suunnitelma meidän jokaisen vapauttamiseksi pahan kahleista. Jeesuksen työ ei päättynyt ristille. Ristillä meidät pelastettiin. Jeesus on kuitenkin ylösnoussut ja hänen kuninkuutensa jatkuu. Mariankaan tehtävä ei päättynyt kyyneliin ristin juurella vaan hän jatkoi työtä uskoen poikaansa Jeesukseen ja, näin uskomme, pelastuen iankaikkiseen elämään. Tähän Marian esimerkki haastaa meidät ihan jokaisen.

Juho Hintikka
Seurakuntapastori

Piispa Simo Peuran pääsiäisterveydys "Läsnäolon voima"  tässä

---------------------------------------------------------------------------------------------

Piispa Simo Peuran viesti koronavirustilanteen vuoksi 13.3.2020

Koronaviruksen leviäminen maailmanlaajuiseksi epidemiaksi aiheuttaa pelkoa ja hämmennystä myös meillä Suomessa. Ja syystäkin.

Terveysviranomaiset tekevät tässä tilanteessa kuitenkin parhaansa, ja valtiojohto on antanut selkeät ohjeet epidemian torjumiseksi. Annettujen ohjeiden ja viranomaismääräysten mukaan toimiminen ja harkinta on tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toisesta välittämistä parhaimmillaan.

Kirkkona meidän tulee huolehtia omasta valmiudestamme, pitää huolta toisistamme sekä tukea yhteiskunnan henkistä kestävyyttä. Huolehdimme perustehtävästämme kaikissa olosuhteissa.

Kirkon erityinen vastuu vaikeuksien keskellä on pitää yllä toivon näkökulmaa. Paastonaikana muistelemme Kristuksen kärsimystietä. Vapahtajamme koki, mitä ihmisen vastoinkäymiset ovat ankarimmillaan. Hän voitti kärsimyksen ja kuoleman. Siksi hän voi auttaa meitäkin.

Pelon sijasta on kaikki syy toivoa ja uskoa, että selviämme tästä ahdingosta. Lupauksensa mukaan Kristus on läsnä kaikissa elämänvaiheissamme.

“Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa,
tyyneksi, lämpimäksi liekki luo.
Valaiset pimeän, voit pelot poistaa.
Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo!”

(Virsi 600)

Simo Peura