Yhteisvastuukeräys

on kirkon jokavuotinen keräys, jonka tuotolla autetaan ihmisiä kehitysmaissa ja kotimaassa.

Äänekosken keräyksen toteuttamiseen tarvitaan sinuakin!

Ilmoittaudu talkoolaiseksi, lipas- tai listakerääjäksi tai muuhun hommaan oman alueesi diakoniatyöntekijälle. Heidän yhteystietonsa löydät tästä tai ilmoittaudu vapaaehtoispankin kautta.

Varsinainen keräysaika on helmi-huhtikuussa, mutta voit lahjoittaa keräykseen pitkin vuotta (keräyslupa on koko vuodeksi). Tästä linkistä saat vinkkejä lahjoittamiseen. Omalle seurakunnalle kohdennettu lahjoitus tehdään yllä olevasta punaisesta laatikosta.

Yhteisvastuu 2019: Nuorella on oikeus opiskella! Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Koulutus avaa ovia – mutta sen puute sulkee niitä. Suomessa kaikilla ei enää ole varaa toivomiinsa toisen asteen opintoihin, mutta ilman koulutusta töitä on vaikea saada. Myös maailman hauraimmissa maissa köyhyys on suurin este koulunkäynnille.

Suomessa noin 120 000 lasta ja nuorta kasvaa pienituloisessa perheessä. Monen nuoren kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta tai oppikirjoja.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen paetessaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuun kampanjabanneri - Haaveet kaatuu  Keräys käynnistyi su 3.2.2019.

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.