Konginkankaan seurakuntakoti

Kirkkotie 3, 44400 Konginkangas

Konginkankaan seurakuntakoti

Konginkankaan seurakuntakodin on suunnitellut Antti Arkilahti Arkkitehtitoimisto KY, ja se on valmistunut vuonna 1973 sekä  laajennusosa vuonna 1974.

Saliin mahtuu 80-100 henkilöä.

Salissa on induktiosilmukka.

Invaluiska saattaa olla hieman ahdas.

Kirkkotie 3, 44400 Konginkangas

Kuolemasta elävästi-kurssi

Kuolemasta elävästi - kurssi. Arkista puhetta kuolemasta ohjaajana Marjatta Huhta
Aiheena suru & saattohoito

Kuolemasta elävästi - kurssi

Äänekosken seurakunnassa järjestetään kurssi niille, joilta on jäänyt juttelematta kuolemaan liittyviä huolia ja jotka tarvitsevat turvallisen ympäristön, jossa puhella. Ryhmä ei korvaa sielunhoitoa eikä sururyhmää, vaan tavoittelee arkista puhetta kuoleman varjosta niin, että kiitollisuus elämästä ja tulevasta valosta kirkastuu. Ryhmän ohjaajana toimii Marjatta Huhta, itsekin sairauden koulua käynyt ja läheisiä kuoleman portille saatellut seurakunnan vapaaehtoinen.
Aiheet muodostuvat osallistujien kokemuksien ja koettujen uhkien ympärille: esim. pelot, yksinäisyys, kuka välittää, luopuminen, kivut, selvittämättömien asioiden käsittely, salaisuudet, jäähyväiset, edunvalvonta ja testamentti, taloushuolet, lapsen kuolema, hautapaikka. Tarvittaessa kutsumme mukaan papin, juristin, suntion, hautausurakoitsijan, lääkärin tai saattohoitajan. Toivomme lisäksi, että osallistujana voit sitoutua luottamuksellisuuteen lähimmäisten huolista.
Voit lukea jo etukäteen materiaaliamme: Jörg Zink: Mitä elämän jälkeen? Kirjaneliö.
Toivotamme ryhmään tervetulleiksi seurakuntalaisia Äänekosken kaikista kolkista. Puhutaan pelot pieniksi!

Kirkkotie 3, 44400 Konginkangas