Jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta ne toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa

Piispat ovat 16.03. yhdessä sopineet, että jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina jokaisessa seurakunnassa siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset striimataan ja lähetetään internetissä kussakin seurakunnassa käytettävissä olevin keinoin. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista.

Piispat suosittelevat, että jokaisen seurakunnan pääkirkko on auki edellä mainitun jumalanpalveluksen jälkeen vähintään kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on piispojen mukaan kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia.

Äänekosken kirkko on joka sunnuntai avoinna hiljentymistä varten klo 11-13. Paikalla on pappi tai diakoniatyöntekijä 
keskustelua, rukousta tai yksityistä ehtoollista varten. Jääthän kotiin, jos kuulut riskiryhmään (yli 70 vuotiaat ja perussairaat) tai sinulla on flunssan oireita.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katso ÄKS:n 26.3. seurakuntasivun näköissivu tästä
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaikka elämme hyvin poikkeuksellista aikaa, seurakunta elää ja toimii ihmisten keskellä.  Tässä kerromme, millaisin tavoin kuljemme rinnallasi, vaikka yhteisiä kokoontumisia onkin nyt vältettävä. Voit olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin, liittyä yhteiseen rukousketjuun kotonasi, seurata netistä ja Äksän seurakuntasivulta ajankohtaisia viestejä.

”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan, olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.” (virsi 600) Elina Tourunen, kirkkoherra

KIRKKOHERRANVIRASTO

Toimistot ovat kiinni. Palvelemme asiakkaita puhelimitse ja sähköpostilla aanekosken.seurakunta@evl.fi . Tarvittaessa voidaan sopia henkilökohtainen aika.

Virastoasiat p. 050 435 4751

Hauta- ja hautajaisasiat p. 050 438 7326

Taloustoimisto p. 050 438 9415

Kaikkien työntekijöiden sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

JUMALANPALVELUKSET JA SIELUNHOITO

Jumalanpalvelukseen voit osallistua sunnuntaisin klo 10 kotona netin kautta nyt kun emme voi kokoontua kirkkoon.  Kotisivujen etusivulla on linkki, jonka kautta nettikirkkoon pääsee.

Äänekosken kirkko on avoinna hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten sunnuntaisin klo 11-13.  Kirkossa on tavattavissa myös pappi ja diakoniatyöntekijä.

Jos tahdot keskustella mieltä painavista asioista tai jos tahdot yksityisehtoollisen, voit soittaa päivystävälle papille p. 050 5513891.  Papin tavoittaa kaikkina viikonpäivinä klo 9-16. 

Pappien puhelinnumerot: Elina Tourunen p. 040 768 1837, Seppo Mertanen p. 050 5462920, Juho Hintikka p. 050 3577825, Katri Vuojus p. 050 4677015, Eveliina Jamnes p.  050 3577813 ja Lauri Pietikäinen p. 040 576 0910.

HAUTAJAISET, RISTIÄISET JA HÄÄT
Kirkollisia toimituksia voi sopia puhelimitse kirkkoherranvirastosta.  Yleisohje on, että toimituksiin osallistuu korkeintaan 10 hlöä. Erityisesti läheisimpien osallistuminen mahdollistetaan. Haudalla toimitettua siunaamista suositellaan.  Kastetoimitus kannattaa sopia kirkkoon.

DIAKONIA
Voit ottaa diakoniatyöntekijään yhteyttä kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä, aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kun kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä.

Kevään 2020 aikana yhteydenotot ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Tarvittaessa varataan henkilökohtainen tapaamisaika. 

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot:
Äänekoski: Hannele Ranta-Nilkku p. 0500 473758 ja Tiina Sikanen p. 045 6365191
Konginkangas: Jaana Muurikainen p. 050 4006745
Suolahti: Jaana Sikorski p. 045 6577665
Sumiainen: Susanna Halinen p. 040 7263519

Olisiko sinulla mahdollisuus tarjota apuasi esimerkiksi ikääntyneelle naapurillesi tai karanteenissa olevalle perheelle? Apu voi olla esimerkiksi pieni juttutuokio puhelimessa tai kauppa-asiointia. Ota rohkeasti yhteyttä avuntarvitsijaan soittamalla tai muilla viestimillä. Kaveria ei jätetä!

Muistetaan suojata itseä ja avunsaajaa tartunnoilta noudattamalla hygieniaohjeita.

LÄHETYS JA KANSAINVÄLINEN DIAKONIA
Lähetystyö ja kansainvälinen diakoniatyö jatkuu, vaikka emme voi seurakunnassa kokoontua yhteen. Jatkamme esirukousta kaikkien maiden ihmisten puolesta, ja työn puolesta, jota tehdään pandemian pysäyttämiseksi. Saamme muistaa rukouksin lähettejämme eri maissa, ja olla yhteydessä heihin myös sähköpostilla. Lähettien yhteystiedot löydät lähettien kirjeistä kotisivuilta (Äänekosken srk /Tule mukaan /Lähetys- ja avustustyö/nimikkolähetit ja –kohteet).
Kaikkein heikoimmassa asemassa ovat ihmiset pakolaisleireillä. Heidän auttamisekseen Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on käynnistänyt toimet Ugandassa, Keniassa ja Somaliassa. Hygieniatarvikkeita jaetaan ja valistusta annetaan, jotta koronaviruksen leviäminen leireillä voitaisiin estää.

Voit auttaa perheitä lahjoittamalla:
· Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuilla
· tilille Nordea, IBAN FI33 1572 3000 5005 04 käyttäen viitettä 1216
· lähettämällä tekstiviestin APU20 numeroon 16499 (20 e)

LAPSET JA PERHEET
Päiväkerholaisille lähetetään viikoittain kirjeenä kotiin postia, jossa on kirje kerholaisille, tehtäviä ja askarteluohjeita. Lapsityö tekee Facebookiin nettihartauksia säännöllisesti Äänekosken seurakunta/Lapset ja perheet -sivustolle. Lapsi- ja perhetyötä tekevät ovat tavoitettavissa whatsapin ja puhelimen välityksellä. Kevään aikana on tulossa myös Taika-Petterin ja Jakke Jääkarhun seurakunnalle tekemiä videoita.
Kaikissa asioissa voit soittaa Kirsi 045 65 75 508 / Johanna 045 63 66 054

VARHAISNUORET
Koulujen, kerhojen ja harrastusten ollessa tauolla, voi käydä kurkkaamassa Nuoren Kirkon Ttila youtube-kanavaa, jossa on myös livelähetykset tiistaisin klo 16. Äänekosken seurakunnan työntekijöitä aloittelee myös lähiaikoina Nettitupu-päivystyksessä. Nettitupu on kouluikäisille tarkoitettu keskustelu/auttamispalvelu netissä, jossa päivystää seurakunnan työntekijöitä. Nettitupu löytyy osoitteesta www.nettitupu.fi  

NUORET
Nuorille suunnattu kokoava toiminta sekä isoskoulutus on siirretty verkkoalustoille. Mukaan toimintaan pääset parhaiten ottamalla yhteyttä nuorisotyönohjaajiin. Ota myös seurantaan seurakunnan kasvatuksen Instagramtili @akisnuoret. Instassa on mm. välkkävisoja ja vinkkejä ajankulumiseen. Nuorisotyönohjaajat ovat myös whatsapin ja puhelimen avulla tavoitettavissa niin kiperissä tilanteissa kuin ilonhetkissä.  
Henna 045 65 77 198 /Jari 045 65 77 196 /Kirsi 045 65 75 508

RIPPIKOULUT 
Rippikoulut jatkuvat myös näissä poikkeusoloissa. Koska kirkon kokoava toiminta on tauolla, myös rippikoululaisten seurakuntajakson tapaamisia suoritetaan pääsääntöisesti etänä. Rippikoululaisille ja heidän huoltajilleen tiedotetaan suoraan rippikoulun kulusta aina kun siihen tulee muutoksia. Rippikouluun liittyvät kysymykset sähköpostitse osoitteeseen 
nuoret.aanekoski@evl.fi.
Ajankohtaista tietoa seurakunnan kasvatuksen toiminnasta löydät seurakunnan nettisivuilta sekä facebookista.  

MUSIIKKI
Kuorot ja musiikkiryhmät kokoontuvat taas kun tilanne sallii. Sitten taas yhdessä laulaminen ja soittaminen jatkuu!
anttorit ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse: Kaija Niskala p. 040 836 4942, Vivi-Ann Janhonen p. 050 5350065, Markku Aho p. 045 6577344.

AIKUISET
Normaali viikkotoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Tämä koskee kaikkia tilaisuuksia, piirejä, ryhmiä ja tapahtumia. Vaikka fyysinen läheisyys väheneekin, on tarkoitus lisätä henkistä läheisyyttä ja välittää toivon, luottamuksen ja armon sanomaa myös poikkeusolojen aikana.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kastetut: Enni Lyyli Ilona Takanen, Roni Rasmus Huuhka, Henni Laura Pohjolainen

Kuolleet: Eira Kaarina Räisänen, Sirkka Helena Hytönen 84 v., Eerikki Vakoniemi 83 v., Eino Korhonen 86 v., Anja Anneli Tikkinen 81 v., Asko Juhani Hasa 81 v., Jari Valdemar Hintikka 54 v.