ÄKSässä ilmestyvä Sana sinulle -palstan kirjoitus:

SANA SINULLE 21.6.2018

Hiljaisin askelin

Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän käytän aikaa etsimiseen. Hukassa ovat milloin silmälasit, avaimet, laturit, puhelimet, tärkeät paperit jne. Lista on pitkä ja moninainen. Ei yhtään lohduta, kun sanotaan että kyllä se sieltä löytyy, mistä viimeksi etsit. On tässä hyväkin puoli; löytämisen ilo on mukava tunne.

Vaan onhan ihminen tottunut etsimään. Jokainen etsii omaa itseään, paikkaansa maailmassa, työtä ja tehtäväänsä, tarkoitusta ja päämäärää. Etsiminen on kaiketi meille annettu tehtävä. Jos ei etsi, ei voi myöskään tehdä löytöjä. Ilman etsimistä voi jäädä hyviä kysymyksiä kysymättä, vastauksia kuulematta ja olennaisia asioita näkemättä.

Raamatussa kerrotaan, että Jumalan valtakunnan ja hänen vanhurskaan tahtonsa etsiminen on ihmiselle kaikkein tärkeintä (Matt 5:33). Sen etsimisen luvataan tuovan mukanaan hyviä asioita ja helpotusta arjen huoliin. Laiskaa tai saamatonta etsijää voi lohduttaa toinen Raamatun kohta, jossa luvataan, että meitä etsitään. Jeesus kertoi vertauksen paimenesta, joka jätti ison lammaslaumansa erämaahan ja lähti etsimään yhtä kadonnutta lammasta. Löydettyään lampaan, paimen kantoi sen hartioillaan kotiin ja järjesti iloiset juhlat. Meitä ei siis ole jätetty yksin etsimään. On hyvä tulla löydetyksi.

Herra

ethän anna minun väsyä

olethan lähellä silloinkin

kun en sitä tiedä

Joskus sinä olet

niin hiljaa

ja minä kysyn yöltä

onko sinua lainkaan

Ja hiljaisuus vastaa:

kuuntele

minä saavun hiljaisin askelin

- Heli Karjalainen –

Jaana Sikorski

diakonissa

Jaana Sikorski

Toiminta Äänekoskella

Kirkon Olkkari

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.   (katso ohjelma >>)

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa

Raamattu- ja rukouspiiri seurakuntatalon neuvotteluhuoneessa kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri on seurakuntatalossa joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Toiminta Sumiaisissa

Aamurukous

Maanantaisin klo 9 kokoontuu rukouspiiri Kotipesässä.

Raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina) Kotipesässä.