ÄKSässä ilmestyvä Sana sinulle palstan kirjoitus:

SANA SINULLE  26.4.2018:

IKÄVÄSTÄ TOIVOON

Jos olet joutunut luopumaan jostain rakkaasta ja tärkeästä, jota et millään olisi antanut pois, ikävä on sinulle tuttu juttu.

On vaikea ymmärtää, miksi ihmisen elämään täytyy kuulua luopumisen surua, kipua ja kärsimystä ja kuolemaa. Eivät opetuslapsetkaan ymmärtäneet Jeesuksen ristinkuolemaa.  Suuren surun päivinä Jeesuksen risti merkitsi heille vain murhetta ja pettymystä ja pelkoa – ehkä syyllisyyttä ja katkeruuttakin.  Vasta sitten kun Jeesus oli ylösnoussut, opetuslapset tajusivat, että risti ei ollutkaan tappion merkki, vaan toivon merkki.  Toivon merkki maailmassa, jossa pelätään ja kuollaan, petetään ja petytään.  Risti on merkki siitä, että on olemassa tie kärsimyksen läpi kohti parempaa. Merkki siitä, että on pääsy sovintoon. Että kuolema on voitettu. Toivo kantaa tämän maailman murheitten keskellä, rohkaisee astumaan eteenpäin.

Taivaan Isän rakkaus on tarkoitettu kaikille.  Jeesus tuli maailmaan, ettei yksikään ihminen jäisi ilman sitä rakkautta.  Jos oma ikävämme saakin meidät herkälle mielelle, se olkoon herkkyyttä huomata myös lähimmäisen ikävä.  Jeesuksen risti, taivaan tien tienviitta on aina merkki myös siitä, että katkennut yhteys voi palautua.  Että siihen, mikä on mennyt rikki, löytyy sovinto, että ikävään ja levottomuuteen löytyy luottamus ja rauha.

Elina Tourunen, kirkkoherra

Tourunen

Toiminta Äänekoskella

Kirkon Olkkari

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.   (katso ohjelma >>)

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Raamattupiirit Suolahdessa

Raamattu- ja rukouspiiri seurakuntatalon neuvotteluhuoneessa kokoontuu joka maanantai klo 18 .

Naisten raamattupiiri on seurakuntatalossa joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Toiminta Sumiaisissa

Aamurukous

Maanantai-aamuisin klo 9 kokoontuu rukouspiiri Kotipesässä. Tule yhdessä aloittamaan viikko rukouksella.

Raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina) Kotipesässä. Tänä keväänä tutkimme raamatun äärellä Jeesuksen vertauksia.