Vertaistukitoiminta Äänekosken seurakunnassa

Surevat

Sururyhmä on läheisensä menettäneille tarkoitettu tukiryhmä, joka kokoontuu 5-10 kertaa. Ryhmässä voi jakaa surua yhdessä saman kokeneiden kanssa.  Läheisen kanssa kuolemasta selviää askel kerrallaan, surua jakaen.
Sururyhmään pääset mukaan ilmoittautumalla kirkkoherranvirastoon p. 050 436 5882.
Sururyhmistä ja niiden työskentelystä saat lisätietoja diakoni Jaana Muurikaiselta, puh. 050 400 4745 tai srk-pastori Suvi Löytynojalta, puh. 045  139 3485 .

Leskeytyneet

Leskeytyneille tarkoitettu vertaisryhmä kokoontuu 18 Suolahden kirkolla, nuorisotiloissa. Tervetuloa mukaan vaihtamaan ajatuksia vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa kahvikupin äärellä.

Ryhmästä saa lisätietoja Marika Närhiltä (p. 050-3577813).

Mielenterveyskuntoutujat

Mielenterveyskuntoutujille järjestetään vuosittain leiri ja retkiä. Leiristä tietoa antaa diakoni Katja Nuuhkarinen p.0500473758.

Joka aluella (Änekoskella, Suolahdessa, Sumiaisissa ja Konginkankaalla) ryhmätoimintaa järjestetään eri tavoin. Niistä antavat tietoa alueiden diakoniatyöntekijät.

Seurakunta tekee yhteistyötä Ääneseudun Ilona ry:n kanssa järjestäen mm. yhteisiä retkiä.

Yhteistyössä Ääneseudun Ilona ry:n ja kaupungin  Arjen tuen kanssa järjestetään Suolahdessa Tupapäiviä Suopungissa (Riihijärvenkatu 2A) joka toinen maanantai klo 13.

Päihdekuntoutujat

Suolahdessa, Harjusenkatu 35 C:ssä, toimii Alkulan päiväkeskus, jonka toiminnasta vastaavat Äänekosken kaupunki, SIniaalto ry ja Äänekosken seurakunta. Alkulan Päiväkeskus on olohuone niille, jotka haluavat "kyläpaikan" arkeensa. Päiväkeskuksessa voi vaihtaa kuulumisia, syödä aamupuuron (50 snt ), juoda kahvit, lukea lehtiä ja hoitaa asioita tietokoneella. Siellä järjestetään toimintaa kävijöiden toiveiden mukaan. Keskuksessa voi myös pestä pyykkiä, jos siihen on tarvetta.  Torstaisin on tarjolla soppaa klo 11 alkaen, kesäaikana paistellaan makkaraa. Päiväkeskus on auki ma-to klo 9-15 ja se on päihteetön tila.

Siniaalto ry:n päiväkeskuksia on myös Katvelankatu 15:ssa, Suolahdessa sekä Äänekoskella Lähteenkatu 4:ssä ja Likolahdenkatu 9 as. 3:ssa.

Päihdekuntoutujien ruskaleiri järjestetään syyskuussa. Leiristä tietoa voi kysyä diakoni Erkki Touruselta p. 045-6365191 tai diakonissa Jaana Sikorskilta p. 045 6577665.

Omaishoitajat

Omaishoitajatoiminnasta voit kysyä lisää seurakunnan yhdyshenkilö Erkki Touruselta p. 045-636 5191. Toimintaa ovat muun muassa yhteinen kirkkopyhä helmikuussa ja muu virkistystoiminta.

Kehitysvammaiset

Kehitysvammaisten leiri on pidetty yleensä elokuussa. Sinne voivat osallistua nuoret ja aikuiset, suhteellisen omatoimiset kodeissaan tai asuntoloissa asuvat kehitysvammaiset.

Kehitysvammaisten kirkkopäivä on keväisin jossain päin rovastikuntaa. Sinne tehdään retki. Lisäksi pääsiäis- ja joululaulukirkot kokoavat väkeä kirkkoon. Lisätietoja voi kysyä diakonissa Jaana Sikorskilta p. 045 6577665.

Näkövammaiset

Näkövammaisten kerho kokoontuu vuorokuukausin Äänekoskella ja Suolahdessa. Kirkkopyhää vietetään joka kevät jossain päin Lapuan hiippakuntaa. Lisätietoja antaa diakoni Unto Mikkonen p. 045 6577898.

Näkövammaiset tapaavat kahvikupin äärellä Kirkon Olkkarissa ja Suolahden seurakuntatalossa vuorokuukausin. Ryhmässä käy vierailijoita esimerkiksi Näkövammaisten Keskusliitosta. Ryhmän ohjelmassa otetaan huomioon osallistujien toiveet.

Sapuskaperjantait

Sapuskaperjantai Kirkon Olkkarissa kuun viimeisenä perjantaina. Vapaaehtoismaksuun perustuva keittoruokailu.