Äänekosken seurakunnan päiväkerhot

Päiväkerhoon ilmoittautuminen>>>

Hiljaisuutta ja leikin lumoa

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta 3-5 -vuotiaille lapsille. Päiväkerhossa toteutetaan lapsilähtöisiä työtapoja, opetellaan erilaisuuden hyväksymistä ja monipuolista vuorovaikutusta.
Turvallisessa ilmapiirissä tuetaan ja vahvistetaan lapsen suhdetta
• omaan itseen

• toisiin ihmisiin
• Jumalaan
• luontoon

Päiväkerhossa ohjaajina toimivat koulutetut lastenohjaajat. Kerhot kokoontuvat kerran tai kaksi kertaa viikossa, kahdesta kolmeen tuntia kerrallaan. Kerhopisteitä on Konginkankaalla, Sumiaisissa, Suolahdessa, Hietamalla ja Äänekoskella.

Kerhoissa on pieni maksu:
yhden kerran viikossa kokoontuvissa kerhoissa 20 €/syksy ja
kaksi kertaa kokoontuvissa 40 €/syksy.

Kirkkoon kuulumattomilla maksut ovat 40 € kerran viikossa kokoontuva kerho ja 60 € kaksi kertaa viikossa kokoontuvat kerhot.

Kerhopäivän ohjelmaan sisältyy mm. leikkiä, kädentöitä, lauluja, satuja ja mahdollisuuksien mukaan ulkoilua. Kerhopäivän aikana syödään omat eväät.

Kristillinen kasvatus ja lähimmäisen rakkaus kulkevat kerhossa ”punaisena lankana” osana arkea keskustelujen, hiljentymisen, Raamatun kertomusten ja rukousten myötä.

Seurakunta on mukana avoimen päiväkodin toiminnassa Suolahdessa maanantaisin klo 9-12 (Harjusenkatu 15, Alkulan päiväkodin pihatalo). Avoimen päiväkodin toiminta on avointa varhaiskasvatuspalvelua kotihoidossa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Ohjelmaan kuuluu vapaata yhdessä oloa, leikkiä, arjen kokemusten vaihtamista, ohjattuja toimintahetkiä sekä vanhempien toimusten mukaan asiantuntijavierailuja ja muuta ohjelmaa. Perheiden käytössä on keittiö kahvi- ja eväshetkiä varten. Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Käy tutustumassa Lastenkirkko sivustoon!

Lastenkirkko tuo iloa ja tukee lapsen hyvää elämää. Se on suunniteltu erityisesti 3-8- vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä.