Aikuisten ja varttuneen väen toiminta

Jokaisella alueella järjestetään monenlaista toimintaa, sekä yksittäisiä tapahtumia että säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä.

Varttuneen väen leiri pidetään kesällä. Siitä lisätietoa antaa diakoni Jaana Muurikainen p. 050-4006745.
Työntekijät vierailevat laitoksissa pitämässä kerhohetkiä ja hartauksia.

Tervetuloa mukaan myös kaikenlaiseen vapaaehtoistoimintaan!

Toiminta Äänekoskella

Kirkon Olkkari  (katso ohjelma >>)

Vapaaehtoistoiminnankeskus Kirkon Olkkari Sammonkatu 2:ssa kokoaa ihmisiä ma-to klo 11-14 kahvikupin äärelle tapaamaan toisiaan. Olkkarissa on säännöllistä ohjattua toimintaa sekä kuukausittain vaihtuvaa virkistystä kuten papintunnit, virsituokio ja vierailijoita elämän eri osa-alueilta.

Raamattupiiri, naistenpiiri, lähetyspiiri ja kummitoiminta ovat ilta-aikana Olkkarissa tapahtuvia toimintoja.

Aamupuuro yhdessä kirkolla.

klo 7.30-10 aamupuuro seurakuntakeskuksella Vellamontie 1a (maksuton).

Tuulenpuisku

Hietaman Kahvitupa Tuulenpuiskussa toimii kyläläisten kohtaamispaikkana joka toinen keskiviikko.

Toiminta Suolahdessa

Aamupuuro

Suolahden seurakuntatalossa aamupuuro odottaa lämpimänä joka torstai 8.9. alkaen. Puurolla emännöivät vapaaehtoiset, ja sinne voi tulla silloin kun kerkeää klo 8-10 välisenä aikana. Puurosta ja kahveista on vapaaehtoinen maksu, jonka tuotto ohjataan kevätkaudella Yhteisvastuukeräykselle ja syyskaudella vähävaraisten perheiden jouluavustuksiin.

Puurolle ei ole ikärajaa eikä siellä järjestetä mitään sen kummempaa ohjelmaa. Siellä voi tavata muita seurakuntalaisia ja työntekijöitä.

Raamattupiirit

Seurakuntatalon neuvotteluhuoneessa kokoontuu joka maanantai klo 18 raamattu- ja rukouspiiri.

Naisten raamattupiiri on seurakuntatalossa joka toinen perjantai klo 17.30.

Psalmipiiri on koolla joka toinen maanantai klo 15.

Kädentaitopiirit

Käsityöpiirissä tehdään kahvittelun lomassa käsitöitä ja kudotaan tilauksesta mattoja ja poppanoita. Mukaan voi ottaa oman käsityön tai valmistaa myytävää myyjäisiin, joiden tuotto menee lähetystyön nimikkokohteisiin ja diakoniatyön avustustyöhön. Mattotilauksia otetaan vastaan, niistä voi tulla keskustelemaan käsityöpiirin aikana tai ottaa yhteyttä työntekijöiden kautta vapaaehtoisin vetäjiin.

Käsityöpiiri kokoontuu Suolahden kirkon alakerrassa tiistaisin klo 10 alkaen, sisäänkäynti on paloaseman puoleisesta päädystä. .

Puikkopiirissä neulotaan nimensä mukaisesti. Puikkopiirin tekemiä vauvaneuleita viedään lahjaksi kasteperheisiin ja laitoksiin, aikuisten ja lasten sukkia annetaan paikkakunnan tarvitseville diakoniatyön kautta. Puikkopiirin tuotteita voi ostaa myyjäisistä joulun aikaan tai muulloin niitä voi käydä kyselemässä kirkkopiirin toimistosta/diakoniatoimistosta. Niitä on myös myynnissä srk-salin vitriinissä.

Piiri kokoontuu joka keskiviikko seurakuntatalon neuvotteluhuoneessa klo 12 alkaen (ulko-ovelta katsoen viimeinen ovi vasemmalla). Tervetuloa! Neulojalle tarjotaan kahvit, kahvista vapaaehtoinen maksu ohjautuu lähetyksen nimikkokohteille.

Puikkopiiri tarvitsee lankoja! Jos sinulla on tarpeettomia lankoja, niitä voi tuoda seurakuntatalolle piirin käyttöön.

Tarkemmat kokoontumisajat löydät tapahtumista.

Laulelot ja Alkulan Päiväkeskus

Tervetuloa lauleloiltoihin Suolahden seurakuntatalolle. Lauleloiltoihin voi tulla laulamaan tai kuuntelemaan, jos ei ole itse laulavainen ihminen. Laulattajana on toiminut  Erika Puro.

Alkulan Päiväkeskus on Harjusenkatu 35 C:ssä toimiva vapaaehtoisvetoinen päiväkeskus niille, jotka haluavat "kyläpaikan" arkeensa. Päiväkeskuksessa voi juoda kahvit, lukea lehtiä, hoitaa asioita tietokoneella, ja siellä järjestetään yhdessä toimintaa kävijöiden toiveet huomioiden. Keskuksessa voi myös pestä pyykkiä, jos siihen on tarvetta.

Päiväkeskus on auki ma-to klo 9-15 ja se on päihteetön tila.

Toiminta Sumiaisissa

Aamurukous

Maanantai-aamuisin klo 9 kokoontuu rukouspiiri Kotipesässä. Tule yhdessä aloittamaan viikko rukouksella.

Raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu joka toinen torstai klo 17 (parillisina viikkoina) Kotipesässä. Tänä keväänä tutkimme raamatun äärellä Jeesuksen vertauksia.

Keskiviikkokerho

Keskiviikkokerho on  eläkeläisille ja muille päiväaikaan vapaana oleville tarkoitettu kokoontuminen. Kokoonnumme kerran kuukaudessa seurakuntakodilla. Aloitamme ruokailulla klo 12 (4€), ja jatkamme kerhoilulla, jossa vierailijoita ja eri aiheita.

Lähetyksen- ja diakonian kahvit

Kokoonnumme kerran kuukaudessa (ks. tarkempi ajankohta Sumiaisten tapahtumat-sivulta) diakonian ja lähetyksen äärelle keskustelemaan, kuulemaan, tekemään ja kahvittelemaan.