Yhteisvastuukeräys

on kirkon jokavuotinen keräys, jonka tuotolla autetaan ihmisiä kehitysmaissa ja kotimaassa. Äänekosken keräyksen toteuttamiseen tarvitaan sinuakin. Ilmoittaudu talkoolaiseksi, lipas- tai listakerääjäksi tai muuhun hommaan oman alueesi diakoniatyöntekijälle. Heidän yhteystietonsa löydät tästä tai ilmoittaudu vapaaehtoispankin kautta.

Sunnuntaina 4.2. alkoi joka vuosi uusia uria avaava Yhteisvastuukeräys! Tällä kertaa Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä.

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000 – 4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Varsinainen keräysaika on helmi-huhtikuussa, mutta voit lahjoittaa keräykseen pitkin vuotta (keräyslupa on koko vuodeksi). Tästä linkistä saat vinkkejä lahjoittamiseen.