Sana Sinulle!

Tältä sivulta löydät paikallislehdissä julkaistavia hartauskirjoituksia ja muita työntekijöiden kirjoituksia.

ÄKSässä ilmestyvä Sana sinulle palstan kirjoitus:

SANA SINULLE 17.8.2017

 

Virvoittavan veden äärellä

Tyyni sää ja tunturiketjun lakeen porottava keskikesän aurinko tekivät askeleista raskaat kivisellä polulla kiivetessä. Repun olkaimessa roikkuva vesipullo kolisi tyhjänä. Viimein karttaan merkitty soliseva tunturipuro tuli vastaan. Kasvot sai huuhtoa sen viileässä vedessä. Sai istuutua, levätä hetken, sai juodakseen virkistävästä, virtaavasta vedestä.

Tunturinlaen takaa tuli luokseni saman puron äärelle toinenkin kulkija. Hänkin joi, täytti juomapullon, viipyi hetken, vaihdoimme sanasen.

Se oli lyhyt kohtaaminen virkistävän veden äärellä keskellä erämaata. Voimaa matkantekoon saaneina kulkumme suuntasi tahoilleen. Ehkä myöhemmin vastaan tulee joku, jolle voi kertoa ilosanoman, että puro ja sen virvoitus on aivan lähellä.

Virkistävä vesi, elämän ja toivon lähde, virtaa keskellämme. Jeesus itse sanoi olevansa sellaisen veden lähde, joka kumpuaa iankaikkisen elämän.

Tuonne lähteelle meitä jokaista kutsutaan tänäänkin. Kristuksen omana saa ammentaa ja juoda elämän vettä, joka uudistaa. Ja meille kristityille on annettu tehtävä myös viedä kaikkialle ja kaikille sanomaa siitä, missä tuon lähteen voi löytää. Tuon veden äärellä meitä kutsutaan yhteyteen, ykseyteen ja kohtaamiseen. Sen veden luona on lepo ja virvoitus.

 

Ja kun matkamme jatkuu, saavat mielessä soida laulun sanat: ”Lähde matkaan rohkeasti pelkäämättä huomista. Herra johtaa loppuun asti. Hän on aina mukana. Joka päivä tien hän näyttää vierelläsi kulkien. Voimalla hän sinut täyttää askeleesi siunaten.”

 

Seurakuntapastori Suvi Löytynoja

Jaakko Virtanen