Sana Sinulle!

Tältä sivulta löydät paikallislehdissä julkaistavia hartauskirjoituksia ja muita työntekijöiden kirjoituksia.

ÄKSässä ilmestyvä Sana sinulle palstan kirjoitus:

SANA SINULLE 12.10.2017

 

Mitä rakkaus on?

Ensi sunnuntain evankeliumissa Jeesukselta kysytään: Mikä on suurin käsky? Jeesus vastaa: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Joka rakastaa täyttää kaiken lain.

Rakkaus ei kuitenkaan synny pakottamalla, käskemällä eikä kehottamalla. Rakkaus syntyy rakastamalla. Ihmisillä on monenlaista nälkää. Mutta suurin nälkä on rakkauden nälkä. Se ei lähde syömällä. Se lähtee rakastamalla.

Parasta ja tärkeintä mitä me voimme toisillemme antaa, on rakkaus. Tunnettu rakkauden ylistyslaulu 1 Kor 13 päättyy: Niin pysyvät siis nämä kolme usko, toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus.

Tärkeintä mitä pieni lapsi tarvitsee vanhemmiltaan, on rakkaus, välittäminen, varaukseton huomio. Kun lapsi saa kokea, että häntä rakastetaan, hänestä välitetään sellaisena kuin hän on. Hän saa hyvän pohjan itsetunnolleen ja rohkeuden kohdata elämän haasteet.

Koetko sinä olevasi ihan sellaisena kuin olet rakastettu, tärkeä, arvokas. Onko sinulla sisimmässä hyvä olo? Koetko, että sinua kannetaan, sinusta pidetään huoli? Ajattele, ihan semmosenaan omana itsenä mitään yrittämättä tai mihinkään pyrkimättä olet rakastettu. Tuntuuko sinusta siltä?

Jos koen, ettei minua rakasteta, en minä osaa rakastaa muita. Rakkaus syntyy rakkaudesta. Rakkaus on pohjimmiltaan lähtöisin Jumalasta. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että lähetti oman ainoan Poikansa sinun tähtesi kärsimään, kuolemaan, sovittamaan syntisi, avaamaan sinulle tien yhteyteensä, armoon, rakkauteen, iankaikkiseen elämään.

Jumalan rakkaus on ääretön, pohjaton, ehdoton. Sinä saat sen ottaa vastaan. Saat omalle kohdallesi omistaa. Sinua rakastetaan jumalallisella iankaikkisella varauksettomalla rakkaudella. Sinulta ei vaadita muuta kuin että suostut, antaudut, otat vastaan. Anna Jumalan rakkauden vallata sinun sisimpäsi, elämäsi niin, että sinusta tulee tuon rakkauden kanava tähän rakkaudettomaan pimeään maailmaan.

Tehdään porukalla vallankumous, rakkauden vallankumous. Aletaan rakastamaan ehdoitta. Aletaan olemaan niin hyviä toisillemme kuin pystytään. Aletaan kohtaamaan jokaista ihmistä ainutlaatuisena rakkauden kohteena. Levitetään rakkauden viestiä kaikkialle. Tässäpä sinulle ja minulle riittääkin haastetta. Ja mikä parasta. Se on mahdollista. Kun avaat sydämesi, elämäsi Pyhän Hengen tulla, Jeesuksen koskettaa ja Isän Jumalan rakastaa sinua ja kauttasi tätä maailmaa.

 

Lauri Pietikäinen

Jaakko Virtanen