Sana Sinulle!

Tältä sivulta löydät paikallislehdissä julkaistavia hartauskirjoituksia ja muita työntekijöiden kirjoituksia.

ÄKSässä ilmestyvä Sana sinulle palstan kirjoitus:

SANA SINULLE  7.12.2017

Enkeli

Nimitys "enkeli" merkitsee sanansaattajaa, se liittyy yhteen enkelien tehtävän kanssa. Jouluevankeliumissa enkeli ilmestyi ensin Marialle ilmoittaen Jeesuksen syntymästä. Sen jälkeen Joosefille sanoen: Älä hylkää Mariaa. Enkelit toivat viestinsä Marialle ja Joosefille, kuten ne voivat ilmestyä myös meille tuoden lohdutuksen tai rohkaisun sanoja Jumalalta.

Enkelien tehtävänä on myös varjella ihmisiä koko heidän elämänsä ajan ja erityisesti heidän siipiensä alla ovat lapset. Mistäpä sitä enkelin tunnistaisi, jos sellaisen näkisi? Toisinaan enkelin kerrotaan näyttäytyneen ihmisen hahmoisena, toisinaan kerrotaan enkelin hohtaneen kirkasta valoa. Mutta sanotaanpa joidenkin ihmisten myös saaneen tietämättään majoittaa kotiinsa enkeleitä. Enkeleitä on vaikea nähdä, tai ehkä emme vain tunnista niitä. Mutta se ei olekaan niin tärkeää kuin tunnistaa, missä itse voimme toimia sanansaattajana tai vierellä kulkijana, erityisesti lapselle. Sehän juuri on myös seurakunnan ja yksittäisen kristityn tehtävä. Enkeli kulkee lapsen kanssa – onko enkelillä sinun nimesi? Toivon Sinulle enkeleitä elämääsi ja Joulun rauhaa.

Suvi Lupsakko

Diakonia opiskelija