Äänekosken kirkkopiiri

Äänekosken kirkkopiiri on jatkoa vanhalle Kanta-Äänekosken seurakunnalle. Seurakunta perustettiin v. 1907 ja siihen kuului silloin myös nykyinen Suolahden kirkkopiiri ja osa Sumiaisten kappeliseurakunnan alueesta.

Äänekosken kirkkopiirin alueella sijaitsevat kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja työalatoimistot. Seurakuntalaisista suurin osa asuu tällä alueella. Kirkkoja on kolme: pääkirkkona toimiva Äänekosken kirkko, Hietaman kirkko ja Mämmen kesäkirkko. Hautausmaat sijaitsevat pääkirkon ja Hietaman kirkon ympärillä. Parantalassa on yksityinen hautausmaa. Kirkon Olkkari on vapaaehtoiskeskus ja sijaitsee Sammonkadulla. Sammonkadulla sijaitsevat myös Ruokapankin tilat.

Ota yhteyttä!

Äänekosken seurakuntakeskuksessa (Vellamontie 1a) papit ovat tavattavissa seuraavasti : keskiviikkoisin klo 10-12 piirikappalainen Seppo Mertanen, torstaisin klo 10-12 srk-pastori Suvi Löytynoja. Lisäksi yksi papeista päivystää puhelimitse kaikkina viikonpäivinä p. 050 551 3891.

Diakoniatoimistossa  on avoin päivystys ilman ajanvarausta keskiviikkona ja perjantaina klo 9-11. Muulloin ajanvarauksella.